IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi увеличи мощността на R8

Версите на купето и спайдъра със задно предаване станаха още по-бързи

Германският производител Audi повиши мощността на безкомпромисната си суперкола R8, като промените засягат само версиите на модела със задно предаване (RWD). При тях е увеличено и базовото оборудване, съобщават от компанията.


Audi R8


Мощността на 5,2-литровия атмосфрен V10 FSI е увеличена с 30 к.с. и 10 Нм, като по този начин версиите с добавка performance към името вече развиват 570 к.с. и 550 Нм. Тягата се предава към задната ос с помощта на 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

В Европа Audi R8 performance RWD ще замени стандартните Coupe и Spyder. Това означава, че всички версии на модела - както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела ще се предлагат единствено в ниво на оборудване performance.


Audi R8


Купувачите на Audi R8 performance RWD няма да доплащат за спортно окачване, за заден самоблокиращ диференциал, лети джанти с размер 19 или 20 цола, както и за седалки с кожа Nappa. Като опции и за двете версии ще се предлагат керамично-карбонови спирачки и аудиосистема с говорители в подглавниците.

Версията Spyder ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и ще развива 327 км/ч. Тя тежи 1695 кг и струва поне 162 000 евро. Купето е с 0,1 секунди по-бързо при ускорение, като развива и 2 км/ч повече. Теглото на тази версия е 1595 кг, а цената - 149 000 евро.

Още снимки на двете версии на R8 със задно предаване, моделна година 2022 - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500