IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинговано Audi RS3 вдигна 319 км/ч на магистрала

Спортната версия е със сериозно увеличена мощност (ВИДЕО)

През миналия месец YouTube-каналът AutoTopNL публикува кратко видео с тунинговано Audi RS3 Sportback, което успява да развие 319 км/ч на участък от магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта. Тогава обаче се виждаше само скоростомера, а сега е показан и запис, на който се вижда и случващото се около колата.


Audi RS3 Sportback


Всъщност на RS3 Sportback са му необходими няколко опита, за да стигне участък без трафик, на който може да ускори максимално. Следват няколко опита, в които автомобилът развива над 200 км/ч. При стартиране от място машината вдига 200 км/ч за 9 секунди, а още 20 секунди са нужни за достигане на 300 км/ч.

Трябва да се отчете, че това Audi всъщност е тунинговано. Неговият 2,5-литров двигател с 5 цилиндъра стандартно развива 395 к.с. и 480 Нм, но след доработките мощността му скача до 666 к.с. и 800 Нм, които се предават през системата за задвижване на четирите колела quattro.



Самото видео също добавя усещане за скорост и опасност, което липсваше в предишния клип. Виждайки, че зеленината около пътя, която се размазва, може са се осъзнае, колко всъщност бързо се движи това RS3.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    110 ( преди 2 години )
    Аз не разбирам немската мания за скорост на обществени пътища 300+ и в същото време Евро 6d и 7 лицемерието на Зелените, набутват ни меки твърди и не знам какви си хибриди, е да ме извиняват, но с 200 по аутобана не са еко, ама хич. Има писти за целта, ако не са достатъчно - да направят нови. Всеки може да види при контролирани условия на писта какви катастрофи стават, какво остава за обществен път. Нямам нищо против високите скорости, но на правилното място и условия.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не я разбирам немската мания, да правиш комбита с по 500-600 коня, дето вдигат по 300+ километра. Не са само ауди - мерцедес и бмв също имат подобни. Сигурно е за разни семейни, дето искат спортна кола, ама цена им ще се кара, ако цъфнат с едно порше, вместо да платят следването на децата (не че нещо - аз съм за поршето) и са изкочили с ... тва.