IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обвини конкурент в промишлен шпионаж

Служители в компанията на Мъск се оказаха двойни агенти

Производителят на електромобили Tesla заведе дело срещу американската компания Rivian, като я обвини в кражба на технологии. По данни на службата за безопасност, главният конкурент на Tesla е внедрил свои сътрудници в различни инженерни структури на фирмата, за да получи вътрешна информация за перспективни проекти.


Rivian


От Rivian категорично отричат всички обвинения и отбелязват, че до този момент Tesla не е представила никакви убедителни доказателства. Агенция Bloomberg припомня, че това не е първата подобна претенция на компанията на Илон Мъск към един от конкурентите си на пазара. През 2020 година Tesla се опита да осъди Rivian за кражба на технологии за батерии, но не успя.

Сега от Tesla добавят още няколко обвинения, като посочват и трима служители, които, според вътрешно разследване са двойни агенти, тоест те са работили както за компанията, така и за Rivian. Тримата са се занимавали с промишлен шпионаж и са предавали информация на конкурента.

Юристите на Rivian отбелязват, че за повече от година Tesla не е посочила нито една конкретна технология, която е открадната от конкурента. Според тях, едва ли е случайност, че обвинението идва в момент, в който Rivian стартира производството на своя електрически пикап RT1 (на снимката). Съвсем скоро първите бройки от него трябва да бъдат доставени на клиентите.


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    На Мъскито все някой друг му изцапал гащичките ...
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    RT единицата катери офроуд като змей и за разлика от Wrangler-а вози мазно и каманаците не се усещат. На магистрала върви като M5, а пневматиката го сваля ниско. Отзад има тунел, от който излиза керамичен плот за готвене и тока стига за няколко дена банкет, отделно на борда се разпъва палатка като екстра. Обаче менютата и настройките вътре са си крадени 1 към 1. И не само.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И двата са грозотии. Най красивата електричка за момента е ioniq 5
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Д-р.Куртев ( преди 2 години )
    Еми на външен вид този по ме кефи от този на Тесла !