IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отново вдигна цените на Model 3 и Model Y

Само през тази година това се случва за пети път

Електромобилите на Tesla продължават да поскъпват, като само за тази година компанията коригира цената им за четвърти път (последният беше през юни). Сега американският производител обяви за поредното увеличение (пето), което засяга двата най-достъпни модела на марката - Model 3 и Model Y.


Tesla


Базовите им версии поскъпват с 2000 долара, а моделите Performance - с 1000. В резултат от новата промяна, Model 3 Standard Range Plus вече излиза 41 990 долара, а за версията Performance ще се плащат 57 990 долара. Изчисленията показват, че от началото на годината увеличението е 5000 долара, което е 13%.

Tesla Model Y Long Range Dual Motor (базовия вариант на електрическия) в момента струва 54 990 долара, а вариантът Performance - 61 990 долара. От април досега кросоувърът е поскъпнал с 4000 долара.

Другите електромобили на марката - Model S и Model X, този път не са засегнати от увеличението на цените. Като цяло, при тях ръстът от началото на годината е 10 000 долара.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    GSH ( преди 2 години )
    Неприятно, в цивилизованите държави става зле. Май ще трябва да се бяга към страните от третия свят, там планът за ограничаване на личните автомобили скоро няма да сработи. Опа, няма смисъл, ние сме в България.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Отивам да си купя нова дачия логан, *** ще ти я докараме юни 2022, бах м.*** м.у, добре дайте ми какво имате на склад, ми ние никога не сме държали на склад. Добре, дайте ми да тествам новатаЕлектричка Спринг, ми нямаме ги още, ще ги докарат този месец, а и който си е поръчал март сега им идва... викам без да си го тествал, видял на живо как ще дам 33 500лв.., та така, сега не си ли купиш, ще станат по- скъпи и недостъпни за вбъдеще.
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Driving pleasure вози колегите си BENZIN и Тинтири-Минтири с дизелово Фауве от строителна борса АНГРО към Владо Тричков. Той кара, те пъцкат на телефоните, после обратно. Малките удоволствия на интелигенцията.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те повечето го правят като временно заради чиповете премахват базовото ниво на оборудване и/или двигател и малко увеличават цената на другите но Тесла има само 1 ниво на оборудване и направо вдига цената
  • #2
    18 rate up comment 12 rate down comment
    За незнаещите ( преди 2 години )
    Обяснявам. Целта е да се ликвидира старата система и да се инсталира нова система. В новата система притежанието на личен автомобил ще лукс и само една малка част от населението ще могат да си позволят. Първо ще забранят колите с ДВГ. После ще забранят хибридите. И накрая ще забранят и електрическите. Хора ви го казват в прав текст. Има го на страницата на ООН в стратегията 2030 пише квоти за производство на автомобили. И да имаш пари пак няма да можеш да си купиш. Като при комунизма.
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Нали трябваше да поевтиняват ко4аците?! А евро глъмарите плащат като ненормални субсидии, за да пълнят бездънния джоб на престъпника Мъск!