IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото чудовище на Mercedes-Benz излиза в серийно производство?

Прототипът Benz EQC 4×4² беше заснет по време на тестове (ВИДЕО)

През миналата година Mercedes-Benz показала електрическия прототип EQC 4×4², който изглеждаше невероятно и приличаше на напълно готов за серийно производство модел. Компанията от Щутгарт дори публикува видео, в което това електрическо чудовище се справяше отлично с преминаването през тежък терен.


Mercedes-Benz EQC 4×4²


За серийно производство обаче така и не стана дума, като се твърдеше, че това е само прототип. Сега обаче той беше забелязан да се движи по улиците, което засили слуховете, че в Mercedes планират да пуснат електромобила на пазара.

Трябва да припомним, че EQC 4×4² е разработен от същите хора, които създадоха концепцията E 400 All-Terrain 4×4². Всъдеходът има силно модифицирано окачване, портални оси и дебели гуми с размери 285/50, които са поставени на 20-цолови джанти. Пътният просвет е 293 мм, което е с цели 58 мм от този на G-Class..


Mercedes-Benz EQC 4×4²

Електрическият прототип няма понижаващи предавки, като едностепенните редукторите на всяка ос са стандартните за модела. За по-добро представяне на тежък терен Mercedes-Benz EQC 4x4² получава режими на движение Offroad и Offroad+, при които системата против буксуване работи по специален алгоритъм. При него максимално е смекчен откликът на педала на газта при натискане.

Задвижването на EQC 4×4² е идентично с това на стандартния Mercedes-Benz EQC - два електромотора със съвкупна мощност от 408 к.с. и 760 Нм, които се захранват от литиево-йонна батерия с капацитет 80 кВт/ч.


Снимки и видео: Autoevolution

0 от 500