IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кен Блок яхна "тайния" прототип на Audi

Само 6 човека в света са сядали зад волана на Sport Quattro S1

В началото на септември популярният американски автомобилен състезател и каскадьор Кен Блок сключи договор с Audi, като ще помага на компанията за разработка на електромобили. Преди дни Блок имаше възможност да тества най-новия модел на марката на ток - RS e‑tron GT, а сега качи видео в свой канал в YouTube от посещението си в "тайния" музей на компанията, където са изложени най-редките коли на марката.


Кен Блок


Американецът получи възможност да тества уникалния прототип Audi Sport Quattro RS 002 от 80-те години на миналия век, както и култовото Sport Quattro S1. Оказва се, че Блок е едва шестият човек в света, който успява да седне зад волана на втория от двата автомобила. Той е конструиран за участие в група S на световния рали-шампионат, предвидена за най-екстремните машини. Създаването на групата обаче е отменена и плановете на Audi за направата на 10 "граждански" бройки за получаване на хомологация така и не са реализирани.

В крайна сметка е построен само един RS 002, който се задвижва от 1,6-литров турбомотор с 300 к.с. Той е аналогичен с двигателя, поставен на състезателния Sport Quattro S1, но има различно разположение. Едната кола е купе със средно поставен двигател, а другата - хечбек, при който моторът е отпред. Кен Блок е имал възможност да тества и спортната кола, и прототипа.



Плановете на пилота са да успее да подкара и друг таен прототип на Audi, който е от серията e-tron. Американецът обяви, че този автомобил ще се появи в поредната серия от поредицата му "Gymkhana", което вече ще се казва Electrikhana. Това ще стане през 2022 годна.

Снимка и видео: Ken Block / YouTube.com


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    АНли Льоб отиде в Сащ и го нашамари тоя и кво като е американец да не е безсмъртен
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чак пък неуспешен рали пилот, Брей ти сигурно си много вътре в нещата, в годините когато се състезаваше за Субару, има два пъти 4то място в крайното класиране, едно трето и две години стана втори. Не мисля че това може да го направи неуспял рали пилот. Да вярно не е станал шампион, ама примерно да кажеш че на финала на световното по футбол отбора който отиво на второ място е неуспешен отбор, или тоя със среброто на олимпиадата или с бронза. Да не е първи, но пак е от най-добрите на планетата.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Стигна ли до "електромобил",приключвам със статийката.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Един неуспешен рали пилот, открил силата на тубата и пубертетската публика.