IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 коли-мечти и техните по-евтини алтернативи

Понякога за 2 или 3 пъти по-малко пари човек може да изпита същото удоволствие

Всеки шофьор си има автомобил, в който е влюбен. За някои това е мощна суперкола, видяна в списание или филм. За други е луксозен седан, който предлага невероятни комфорт и удобство, а за трети - голям всъдеход, с който може да се придвижваш там, където няма пътища. Малцина обаче са тези, които сбъдват мечтата си и се сдобиват с автомобила, в който са влюбени. Причината почти винаги е, че той е много скъп и за да го притежава човек, трябва да спечели от лотарията.


Audi Q8 RS vs Urus


С годините обаче разликата в качеството и производителността между най-скъпите и по-достъпните на цена модели намалява. Конкуренцията в автомобилната индустрия става все по-ожесточена, като битката е за всеки клиент. А от това печелят хората. Например, някой не може да си позволи Ferrari или Rolls Royce, но може да си купи Acura или Genesis, които също ще предизвикат емоция на човека зад волана, но на по-ниска цена.

Ето 10 такива примера, подбрани от изданието Road and Track, като трябва да уточним, че тук идеята не е да се сравняват двата модела, а да се покаже, че за 2, 3 и дори 5 пъти по-малко пари може да се намери автомобил, който да доставя също страхотно удоволствие.

10 коли-мечта и техните по-евтини алтернативи (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Некакъв До 11 ( преди 2 години )
    Chevrolet SS, Camaro SS, Cadillac, Corvette са с еднакви 6.2 литра. 8 цилиндрови малък блок. Американските са 2 пъти по-евтини от Европейските коли, заради пластмасата вътре. Аз си купих Camaro SS и съм много доволен. Какво като имало пластмаса вътре? За сметка на това е по-евтин и имам 435 коня без турбо и без компресор.
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Интересни предложения. Особено Шеви SS. Не знаех за тази кола. Предполагам не се продава в Европа, но определено ме накарахте да се замисля. Щото М3, М5 са ми мечта, ама няма как стане. Но тоя Корвет с 4 врати ако може да се купи 2ра ръка за до 20 хил. евро, си е топ предложение.
  • #9
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 2 години )
    Луканка и кренвирш. Един и същ производител, почти същия дизайн и малка разлика в използваните продукти. Тези които ядат кренвирша се опитват да убедят тези с луканката, че чувството е почти същото на по-ниска цена.
  • #8
    8 rate up comment 11 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    Rolls-Royce Phantom (Genesis G90): Ако обаче искате да усетите класа+комфорт, като купите кола, създадена за хора с определен обществен статут /като RR!/, тогава Genesis G90 изглежда отлично предложение. Той струва малко над 80 000 долара, като предлага почти всички удобства + ЛЮКСА, за които можете да се сетите...АМА аз като ви го гоговорех, НИКОЙ тук не ми верваше, а трябваше някой западен експерт да ви го посочи, щото Менца-Бенца явно, че НЕ става за заместител /ерзац/ на UK-премиума!
  • #7
    25 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ламборгини Урус и Audi RSQ8 са един и същи автомобил на една и съща платформа с един и същи двигател, една си съща трансмисия, окачване, софтуер и т.н. разликата е в дизайна, емблемата и това, че Аудито е скопено с 50к.с., за да може Ламборгинито да изглежда по мощно и да не са директна конглокенция, но софтур за 1000лв. отключва тия 50к.с. и стават почти една и съка кола. Така, че тука не става въпрос за алтернатива а за един и същи автомобил.
  • #6
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    туарег ауди порше ламборгини бентли от една майка с разлчни бащи
  • #5
    9 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво Ламбо какво Ауди, Туарега е истината, останалото са комплекси.
  • #4
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    При Ламбото и Аудито разлика много няма. Да му мислят тея, които са платили премиума.
  • #3
    37 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ФИАТ 124/ ВАЗ 2101:)))
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    От VAG групата ( преди 2 години )
    VW Golf (Seat Leon)