IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С колко лъжат за разхода на гориво производителите

Вижте петте най-икономични и петте най-лакоми модела

Британското издание WhatCar проведе любопитно изследване, посветено на разхода на гориво на леките автомобили. В него бяха проверени обявените от производителя данни за разхода на съвременни модели, като те бяха сравнение с получените данни от тестове.

Експертите обаче са провели своите изпитания не на пътя, а в лаборатория. Според тях, създадените специално за това условия са максимално близки до реалните. От изданието не посочват броя на моделите, които са провери, но посочват 5 автомобила, при които потреблението на гориво се е оказало по-ниско от обявеното. Съответно, посочват се и 5 модела, при които разликата между данните на производителя и тези от тестовете е най-голяма.

Автомобилите с най-добър и най-висок разход на гориво (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Катач ( преди 2 години )
    Винаги има разлика в разхода на гориво, без значение от марката на колата, само гумите като смениш и има разлика, сезоноте като се сменят пак има разлика.
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За Ауди е ясно. Те не спряха да копират Рено.
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    много 80-процентник ( преди 2 години )
    Колега #1 , да беше прочел поне 2 изречения от статията и щеше да разчереш че : "Експертите обаче са провели своите изпитания не на пътя, а в лаборатория, "
  • #10
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    до #4 ; Качи се в Шкода Oктавия-II 1,9 tdi 105к.с. и ще повярваш . На извънградско разхода по книжка е 4,2л/100км , а реално е 3,6-3,8 л/100км (с включени фарове и климатик ).
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Паметлив ( преди 2 години )
    1984г имаше някакво изследване на разхода на 100 масови модела автомобили,като само при 15(всички дизели) отговаряше на обявения.При истаналите-от 5 до 10% нагоре,а шампион беше Рено турбо с 25% повече.Явно нещата не са чак толкова различни.Впрочем,на един приятел Пежото(1.4 дизел,комън рейл) даде 2.8 разход,когато го кара жена му и 6 л когато го кара той.
  • #8
    18 rate up comment 0 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    "Най-популярният модел във Великобритания също показва много по-висок - с цели 250, разход от обявения от Ford." това как да го разбирам?
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До KickМасло ?
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всичко е относително, пичове! Карам Мазда Трибют на тропиците. Бензин А-92, който е кошмар. Трафик, да си еййй маа..та. Жега и влага. Резервни части от индийски гаражи!!! Газ и спирачка през секунди. Ами, харчи си 20л./100км. с кеф!!! Поне бензина след увеличението е около 1.30 лв. Газ до дупка и поздрави навсички! :)))
  • #5
    4 rate up comment 29 rate down comment
    Kick ( преди 2 години )
    Алфата ми официално е 6.5 градско, реално е 4.7 във Варна
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Малко ми е трудно да повярвам, че в наши дни има кола, която реално харчи по-малко отколкото на хартия. Реалния разход да е колкото теоретичния - Ок не са много малко такива. Ама по-малко...