IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече произвеждат Lada Niva

Всъдеходът струва три пъти повече от руския вариант

Компанията Partizan Motors, специализирана в разработката на специални всъдеходи, сглоби първия екземпляр от Lada Niva Legend. Този модел е посветен на 50-годишнината от основаването на Волжския завод, в който се произвежда легендарната "Нива".


Lada Niva Legend


Планът на германците предвижда в Магдебург да бъдат произведени 50 бройки, всяка от която ще получи всички необходими сертификати и табели за принадлежността си към лимитираната серия. Цената на автомобила, в която са включени данъци и такси, е 19 900 евро, като това е 3 пъти повече от руския вариант на тривратата Niva Legend.

В Partizan Motors разполага с всички необходими мощности за производството на автомобилите, които ще бъдат доставяне в шоурума на дилъра Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH в Халберщад. От германската компания обясниха, че сериозният скок на цената се дължи на многото доработки. Машината получава увеличен пътен просвет, лети дгжанти и нови туми Goodrich с размери 215/65 R16, а също така предпазители на калниците, капака и праговете.


Lada Niva Legend


Освен това, "германската" Niva получава усилени брони с място за лебедка, рейлинги на покрива, шнорхел и светодиодни фарове. Промените в интериора включват изцяло кожен салон.

От Partizan Motors отбелязват, че въпреки решението на АвтоВАЗ да прекрати официалните доставки на Lada в Европа, модели като Niva продължават да се радват на голяма популярност в Германия и компанията ще продължи да помага за тяхната доставка. По даннни на филмата, в Германия вече има около 250 бройки от Lada Niva Legend, моделна година 2021.

Още снимки на "германската" версия на легендарния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Partizan Motors

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И как го произвеждат като нямат лиценз Това си е чиста кражба.
  • #13
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Колкото ( преди 2 години )
    и да плюете тази машина се е доказала като здрава и супер способна извън пътя. Айде да ви видя как ще нагазите в 30см кал или сняг с X5 , ML или друга паркетна джипка... никога. Niva-та е за хора които наистина разбират от офроуд а не за келемета дето искат да се покажат пред някоя лигла в мола.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За 20 бинки тези от лада могат да му сложат двигател с ?-6 и да го продават в ЕС, но от рено не дават
  • #11
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Тук повечето четат само заглавието и коментират! "Германеца" Юрий Пастников, регистрирал фирмичка в Магдебург за да внася руски кошници на затъжилите си сънародници от иначе голямата руска диаспора в Германия! И бам - гръмко заглавие в БГ! И бам русофилчетата започнаха да се изпускат от кеф, че "немци" правели руски кошници! Как може да сте толкова залюпени тук бре?!?! Захариев! Фирмата се казва Partisan Motors!!!
  • #10
    4 rate up comment 12 rate down comment
    бебов ( преди 2 години )
    50 бройки таз' година, плюс 250 до сега ... Ами, те германците ще фалират! А, щом и веждите по калниците и шнорхелите трябва да се слагат в Германия ...... Егати "космическата" нация!
  • #9
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Ник ( преди 2 години )
    Щом Германците са я произвели/сглобили/ тя ще е пъти по хубава от Оригинала за първи път чувам германец да купи производство от Руснак обратното се е случвало милиони пъти Чудно ,Чудно каква кола е тази Нова
  • #8
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    А иначе какво гръмко заглавие, в Германия вече произвеждали лади, че всеки *** да се изприщи от кеф, а то - 50 бройки от някакъв гараж. Че да могат 50 откачалки да се правят на интерсни, като оня де.бил с пожарната на дюните.
  • #7
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С тая цена влизат в територията на Сузуки Джимни и нямат шанс.
  • #6
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Пустиняк ( преди 2 години )
    Ако гният като римските. *** ги.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    fucknato@abv.bg ( преди 2 години )
    Ти да видиш!