IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Tundra смени поколенията за първи път от 15 години

Новата генерация на пикапа остава без V8 мотор, но получава хибридна версия

Сегашната Toyota Tundra е по-стара дори от всъдехода Land Cruiser 200 - второто поколение на пикапа се качи на конвейера през ноември 2006 година. И едва сега северноамериканското подразделение на марката се реши на пълноценна смяна на генерацията, която ще позволи на автомобила да се конкурира сериозно с далеч по-свежите Ford F-150 и Ram 1500.


Toyota Tundra


Новата Tundra получава значително преработен дизайн, нова рамна конструкция и задно окачване на пружини. Пикапът ще бъде достъпен единствено във варианти с 4 врати - Double Cab и CrewMax, чиито товарни площадки са с дължина от 1,98 и 1,68 метра.

Още в базовото ниво на оборудване мултимедийната система е с 8-инчов екран (досега той беше 7-инчов), а по-скъпите версии получават огромен 14-инчов тъч-скрийн. Системата работи с Android Auto и Apple CarPlay.


Toyota Tundra


Както и при новия Land Cruiser, производителят се отказва от V8 двигателя. Базовата версия получава 3,5-литров бензинов V6 с турбо, развиващ 395 к.с. и 649 Нм. Неговата единствена алтернатива е хибридната система i-Force Max с 443 к.с. и 790 Нм. Скоростната кутия е само една - 10-степенен автомат.

Всъдеходната модификация Tundra TRD Pro се задвижва от хибридния агрегат, като получава преработено окачване с амортисьори Fox, круиз-контрол за офроуд (Crawl Control) и система за избор на режимите на движение Multi-Terrain Select. Хибридът може да се поръча в нива на оборудване Limited, Platinum и 1794 Edition, докато базовите варианти SR и SR5 са без електрическа помощ.


Toyota Tundra


Още в началните нива на оборудване е включен комплексът от функции за безопасност и асистенти на водача Toyota Safety Sense 2.5. Той включва системи за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, наблюдение на слепите зони, помощ при излизане на заден ход от паркинг и др.

Продажбите на новата Toyota Tundra стартират в края на годината, като цените все още не са обявени. Според медиите в САЩ, те ще варират между 36 000 и 60 000 долара.

Още снимки на новото поколение на пикапа - вижте в галерията:


Снимки: Toyota

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Жиро ( преди 2 години )
    И с кво точно трябва да ми хареса тая Газка с кожен салон?!? Тва нещо освен в щатите никъде другаде не се търси и то е доста назад от американските! Карал съм такова *** до Гърция и обратно и като се прибрахме исках да го запаля, добре, че беше чужд.
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    истината ( преди 2 години )
    не продават защото не могат немчугите да направяр конглокентен пик ъп.
  • #1
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Дифорс ( преди 2 години )
    Я ми припомни, немските брандове какви точно технологични и големи пикапи продават в САЩ?