IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо скриването на номера не е добра идея?

Методът работи само при автоматични радари, убеди се лично френски шофьор на BMW

За да шофирате бързо, без да бъдете засечени или спрени от полицията, има части от германски аутобани, където няма ограничения на скоростта. Съществуват и още някои технологии, като повечето от тях са незаконни. Някои водачи познават отлично пътя и знаят къде са поставени камери и радари, докато други вярват безрезервно на приложения като Waze, Coyote и TomTom.


скрити номера


Френски шофьор на BMW 5-Series GT обаче е имал друга идея, която е достойна дори за филм. Той решава да залепи лента върху регистрационните номера на автомобила си и по този начин да наруши ограниченията на скоростта, без да се притеснява, че ще бъде глобен.

На участък от магистрала в департамента Лот е Гарон французинът развива 174 км/ч вместо позволените 130 км/ч, но скритите номера не му помагат. Той е засечен от мобилен радар, а екипът на жандармерията тръгва след него и го арестува малко по-късно. Служителите на реда установят скритите с лента номера и арестуват шофьора, а колата му е спряна от движение.

Мъжът остава без разрешително за шофиране, като предстои да бъде определена и глобата, която ще плати. Колата му също е конфискувана, което също доказва, че покриването на номерата не е добра идея.

Снимка: Facebook

0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 2 години )
    Всичко е много хубав дето сте го изкоментирли до тук! Ред, законност глоби и тинтири минтири. Обаче нали ви е ясно, че в милата ни Родина, господата полюционери не закачат хората с "дебелите" коли!? А! Щото са наясно че може да объркат "човека" и след половин час да са безработни!
  • #9
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Джокера ( преди 2 години )
    До коментар #8 Всичките "идеи", които си написал са добри, одобрявам ги, защото пак няма да ме хванат! Не знам кой е "ка*у*а" в случая хаха! Плащай си глобите и бъди гражданин за пример, аплодирам те!
  • #8
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Реда, законност.. ( преди 2 години )
    Такива мерки трябва да има и тук. Директна конфискация на колата след повече от 3 нарушения на скоростта с над 50 км през годината. И глоба 10% от стойността на колата. И полиция с цивилни коли навсякъде по пътищата да снимат карайки. И ще видим тогава дали няма да намалеят жертвите. Овцата като не влиза в правия път получава една гега по главата и влиза след това. Явно трябва и при нас така да се прави, защото много хора са си повярвали безкрайно много. Пример оня ка*у*, дето си мажел номера..
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Максим ставийски ( преди 2 години )
    Стават там някъде.. Аз пиян убих и нищо. После пак в Масква ме хванаха пиян и нищо... Я си пия и си карам даже ми козируват като и хвърля някой лев
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    CTPAX ( преди 2 години )
    Тука снимат в гръб. Няма ядове. Има си хас да те снимат отпред с любовницата... Ай успех.
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    BaiHuy ( преди 2 години )
    Французите са открили топлата вода
  • #4
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Джокера ( преди 2 години )
    Слагаш малко вазелин на една от цифрите или буквите на номера, после зацапваш с прахоляк и пясък за да не се вижда...и си караш и си свиркаш, като те спрат органите на реда им обясняваш че децата пред блока са си играли и глобата е 10лв...вместо 100,200 от снимката, хахаха
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    mel.np@abv.bg ( преди 2 години )
    Така се прави ,за да има дисциплина, ако кара с 50 км над допустимата скорост или пил с над 1 промил трябва да се изпрати на примерно 2 месОбществено полезен труд в чистотата ама реално да чисти и мете улиците
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    Ако само 10 такива случки има в БГ останалите ще са по ниски от тревата.
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Бръм ( преди 2 години )
    Ха сега пренесете случката в България ..... и какво.. има ли осъден хихи