IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple все пак ще прави автомобила си самa

Технологичният гигант закъса с намирането на партньори

Вече минаха над 6 години, откакто Apple даде намеци, че възнамерява да произвежда собствен автомобил. За електрическа кола на американския технологичен гигант се заговори още през 2015 година, а оттогава насам изтекоха стотици слухове и спекулации, като имаше дори и реални преговори, които, обаче, забуксуваха.


Apple Car


Компанията от Купертино, обаче, явно не се отказва от амбициозния си проект, въпреки провалените преговори с няколко автомобилни производителя за съвместно производство. Сега нова информация по темата от южнокорейско издание разкрива, че от Apple смятат да не се отказват от собствен автомобил.

В началото на проекта за собствена кола, от Apple възнамеряваха да я разработват самостоятелно, без помощта на компании от автомобилната индустрия. След редица спънки и ограничения, американците все пак решиха да си сътрудничат с фирми от бранша, като водиха преговори с Hyundai, Nissan, Magna и дори Toyota. Но в нито един от случаите нещата не се получиха.

Сега, според изданието МК от Корея, от Apple се завръщат към първоначалната идея да действат сами. Местни източници от компанията са разкрили, че технологичният гигант са възобновили центъра си за разработка на автомобили и са задвижили документацията, необходима да си осигурят договори с необходимите им доставчици.


Apple


Основната причина за новата стратегия на американците е гореспоменатият факт, че преговорите с автомобилната индустрия не са протекли добре и че нито една компания не е била заинтересована от потенциално сътрудничество. И след толкова несполуки, няма повече време за отлагане на проекта, предвид бързата промяна на автомобилния пазар.

От Apple все още държат на първоначалния си план да разработят високотехнологичен електромобил с автономни функции. Но според анализатори, компанията все още се нуждае от доста време (4 години) за да пусне готов сериен продукт на пазара. А когато Apple Car се появи, според експерти, много е възможно да реализира над милион и половина продажби годишно до 2030 година.

0 от 500