IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai се отказа да прави колата на Apple

Корейците няма да си партнират с технологичния гигант и за автономни технологии

Преговорите между Hyundai и Apple за общо разработване на технологии за автономни автомобили приключиха. Това, в частност, слага край и на идеята корейският производител да прави бъдещия Apple Car.


apple car


В изявление към инвеститорите си, от Hyundai Motor Company заявяват: "Получихме предложения за сътрудничество в разработването автономни електромобили от няколко компании, но те са на ранна фаза и нищо не е решено. Не обсъждаме с Apple разработването на автономни коли".

Изявлението бе последвано от 6-процентен спад на акциите на Hyundai, който "изтри" около 2,2 милиарда долара от пазарната капитализация на автомобилния производител. А това стана скоро след увеличението й с близо 6 милиона долара заради скока на книжата, повлиян от слуховете за сътрудничество с американците.

Небивалият ръст на акциите на Hyundai, най-големият от 1988 година насам, се случи в отговор на изявление на компанията, което гласеше, че преговорите с Apple за производството на автомобила им са финализирани и се очаква одобрението на управителните органи. Само няколко часа по-късно, обаче, корейците пуснаха ревизирана версия на съобщението, в което дори не присъстваше името на американския технологичен гигант и се говореше за проекти за автономни технологии.


apple car hyundai


От Apple така и не дадоха някаква официална информация, свързана с автономния им автомобил, което явно повлия и на редакцията на съобщението от Hyundai. Но със сигурност, компанията за електроника се нуждае от автомобилен партньор, ако иска да прави собствена кола.

В последните две години проектът Titan за автономна кола бе замразен, а от Apple заявиха, че ще се фокусират единствено върху технологиите за автономно шофиране, които да продават на други фирми и така да избегнат разходите по производство на собствена кола. Но в началото на годината нещата взеха обрат и проектът трябваше да бъде възроден. Нещо, което на този етап явно пак няма да се случи...

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Еми от 2 точка в спецификацията отпадат, перпетум-мобиле как да създадеш
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 3 години )
    Всъщност е точно обратното! Епъл блокираха преговорите, заради огромно изтичане на информация от страна на Хюндай. Ako някой е запознат с тяхната политика, не би се изненадал. А за Епъл не берете грижи, това е една от най-богатите компании в света, с най-много кеш от всички. Могат да купят държава. На Сони колата изглежда много добре, със сигурност и колата на Епъл ще е много добра, на нивото на всички техни продукти.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За какво им е на Хйундай да произвеждат конкорентна кола на тяхните. Те си имат план за цяла гама електромобили и със сигурност ще имат един от най добрите автономни системи.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Тая огризка по-добре да я няма на автомобилната карта ...