IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блогър разглоби Toyota RAV4 и посочи нейните предимства

Кросоувърът прави впечатление с качеството, но получава и забележки (ВИДЕО)

Блогърът от YouTube-канала Club Service Иля Свиридов разглоби напълно новата Toyota RAV4 и посочи основните предимства на модела пред неговите конкуренти. За експеримента беше избрана версията с 2,0-литров атмосферен двигател с мощност 149 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия, която вече не се предлага на повечето пазари в ЕС.


Toyota RAV4


Собственикът на автомобила е платил 2,1 млн рубли за кросоувъра, което е малко над 24 300 евро. Тази версия е с базово ниво на оборудване и задвижване на предните колела. Разглобяването на кросоувъра стартира с демонтиране на интериора и демонстриране на фабричната изолация. Подът под седалките е покрит с твърда смес, подобна на битум, която се отстранява много трудно.

Отбелязва се също, че окабеляването на автомобила е много качествено, като блогърът го определя като „вечно“. В района на централния тунел сглобката наподобява тази на детски конструктор, като всички връзки са метални и няма проблеми с демонтажа.

Високи оценки получават и агрегатите на RAV, които са модерни, но същевременно надеждни и прости. Бензиновият двигател е със система за директно впръскване и алуминиев блок с верига. Механичната скоростна кутия с 6 предавки също не поднася изненади. Няма претенции и шасито, което отпред е с окачване McPherson, а отзад – с многозвенно.



Единственото, което разваля впечатлението, е непълната обработка на дъното с антикорозионна защита, но тук проблемът, според блогъра, не е на самия автомобил, а на предварителната му подготовка, извършена в завода.

Освен това, някой вероятно няма да хареса и интериора, тъй като това е базовият вариант. Той няма сензори за паркиране, електрическо управление на багажника и модерна мултимедия. Седалките са с евтин плат, а лостът за смяна на предавките е като на Corolla от преди 15 години. Няма и модерна защитна система от кражби, а това е един от най-популярните автомобили сред крадците.

Крайна оценка на блогъра на Club Service обаче е положителна. Според руснака, „RAV4 е възможно най-добрият избор за тези, които търсят кола за дългосрочна експлоатация в тежки условия“. Едновременно с това, кросоувърът на Toyota е сред най-търсените на пазара на употребявани автомобили модели и няма да има проблем с препродажбата, ако е в добро състояние.

Снимка и видео: Club Service

0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Освен, че руснаците не могат да правят коли, не могат и да правят видео. Всезнайкото е типичният деформиран от съветската система индивид. В главата му са само защита от кражби и корозия и допотопни решения.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега, тоя пич ще качи още 100 полезни клипа: как се сваля табло на Рав 4, как се демонтират страничните огледала, как се.....Явно бизнесът с "лайкове" е успешен в тубата.