IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи малък кросоувър с кино в салона

Електрическият ID.Life показва бъдещите компактни коли на марката

Плановете на Volkswagen предвиждат в семейството електромобили ID да влязат и компактни модели, които ще се продават на сравнително достъпни цени. Разработката им е на начален етап, тъй като ще се появят едва през 2025 година. Техен първообраз обаче беше представен на автосалона в Мюнхен.


Volkswagen ID.Life


Това е компактен градски кросоувър с името ID. Life, в чиято основа е съкратената версия на модулната платформа MEB. Като размери електромобилът е по-малък от VW Golf. Дължината му достига 4091 мм, широчината - 1845 мм, а височината - 1599 мм. Разстоянието между двете оси е 2650 мм, като въпреки скромните размери, компанията го позиционира като "градски автомобил с всъдеходен характер". Това се дължи най-вече на пътния му просвет от 190 мм.

Интериорът на кросоувъра е в минималистичен стил. Салонът е оборудван само с един сензорен панел, който е вграден във волан с необичайна форма. От този дисплей се управляват трансмисия, мигачите и заключването на вратите, а за климатика и фаровете отговарят сензорни бутони на дървената плоскост на предния панел.


Volkswagen ID.Life


В предната конзола е скрит прибиращ се проекционен екран, към който могат да бъдат включени различни устройства. Ако екранът бъде закачен за горния ръб на предното стъкло и облегалката на предната седалка е свалена, салонът се превръща в малка кино-зала, в която да се гледат филми.

Друго нестандартно решение е конструкцията на вратите, чиято вътрешна част може да се използва за безкабелно зарядно за смартфони. Зарядният кабел за самия електромобил е поставен в предния багажник. Кросоувърът няма стандартни огледала, като те са заменени от камери, които позволяват подобряване на аеродинамиката на модела.


Volkswagen ID.Life


Задвижването на ID. Life се осъществява с един електромотор с мощност 234 к.с. и 290 Нм, който е свързан с батерия с капацитет 57 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,9 секунди при максимална скорост 180 км/ч. Пробегът е 400 км, а с помощта на система за бързо зареждане още 160 км се добавят за 10 минути.

Продажбите на серийния ID. Life са планирани за 2025 година, като базовата версия на електрическия кросоувър ще струва 20 000 евро, а топ-вариантите с най-богато оборудване - 25 000 евро.

Още снимки на компактния електрически кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500