IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall представи брутален всъдеход в американски стил

Големият коз на Tank 500 е неговият суперлусозен интериор

Компанията Great Wall използва автосалона в Ченду, за да покаже новия си всъдеход Tank 500, който излиза на местния пазар.


Tank 500


Автомобилът на външен вид до голяма степен напомня американски модели от този клас като Chevrolet Suburban, Ford Expedition или Jeep Grand Cherokee L. Китайският автомобил има голяма метална решетка на радиатора с гигантска Т-образна емблема Tank, съчетана с изобилие от хром. В задната част е украсена от голям спойлер, както и възможност за резервна гума.

Голямото предимство на Tank 500 е в луксозния салон, в който има 12,3-инчов цифров приборен панел. На централната конзола е разположен 14,6-инчов дисплей на информационно-развлекателната система, приличащ на таблет. Под екрана се вижда въздуховодите на климатика с метални кантове и голям аналогов часовник.


Tank 500


Всъдеходът се задвижва от 3,0-литров V6 турбодвигател, който развива мощност от 349 к.с. и 500 Нм. Той е съчетан с 9-степенен автоматик, който разпределя въртящия момент към четирите колела с помощта на раздатъчна кутия. Машината има три блокировки на диференциала - на междуосевия, на предния и на задния.

Дължината на Tank 500 е 4878 мм (без мястото за резервна гума), което го прави съпоставим с Mitsubishi Pajero. Продажбите на всъдехода стартират през есента, като засега той ще се продава само в Китай.

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

Снимки: Great Wall

0 от 500