IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е лидер по иновации сред производителите

При отделните марки начело в класацията е Mercedes-Benz

Настоящата 2021 година все още е в разгара си, но това не попречи, концернът Volkswagen да бъде посочен като най-иновационният производител на електромобили в света.


Volkswagen


За да бъде съставена класацията, германският център за автомобилна индустрия (CAM) е разгледал дейността на 30 световни компании, като са оценени 80 марки и отделни проекти, свързани с производство на автомобили и други машини с електрическо задвижване. Оценявани са както техническите решения, така и оборудването, с което те са постигнати, съобщава изданието Electrive.com.

Общият брой на тези решения е 645, като всяко от тях носи изгода за производствения процес, за развитието на технологиите и за самия клиент. При Volkswagen иновациите са 67, като 24 от тях се появяват за първи път в света. Така германският производител постига показател от 10,4%, което му позволява, както и през 2020 година, да остави зад себе си Tesla, GM и BMW.


Porsche Taycan


Ако обаче тези иновации се разделят между отделни марки, а не производители, ситуацията е по-различна. В случая лидер е Mercedes-Benz, който получава индекс 133. Зад него се нареждат брандовете Tesla (индекс 93); BMW (88) и Audi (31).

Наличието на три германски марки в първата четворка показва силата на местната автомобилна индустрия. В Топ 10 попадат още 4 бранда на китайски компании - Arcfox (собственост на SAIC), Polestar (Geely), WAY (компания на Great Wall) и MIO, а също така южнокорейската Genesis (собственост на Hyundai) и шведската Volvo (собственост на Geely).


Volkswagen


Любопитното е, че представянето на японските компании е доста скромно. Единствено брандовете Acura и Lexus могат да се похвалят с отделни иновации, докато при производителите Toyota е едва на 13-о място, докато Nissan дели 14-ото с Renault.

0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Моля Ви изпийте си лекарствата. Нито в този коментар, нито в някой от предишните говоря за марката, която споменавате и върху която имате болезнена фиксация. А иначе съм фен на луксозните немски комбита и употребявам такива. Но това не ми пречи да виждам реалното положение на нещата.
  • #4
    8 rate up comment 15 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Знаем бе Тойотаджийче, знаем че според теб Тойота са най-технологични на света и всеки който пише друго е подкупен от немците. Знаем че Тойота не купува от БМВ, Субару и Ямаха готови коли, защото тя прави много по-технологични от тях, знаем че електромобилите на Тойота, които само ти си виждал са най-технологичните на света. Абсолютно си прав, как не са сложили новия Ленд Крузер в класацията? А това, че прилича на Кадилак Ескалейд 1:1 е просто случайно съвпадение а не търсен ефект.. ЗНаем, знаем
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 2 години )
    Статия в която се цитира класация, без да се цитира нещо за организацията, която е направила тази класация, няма много голяма стойност.Сигурно са група немски журналисти, съдейки по патетиката с която възхваляват провала на VW.
  • #2
    22 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички коли са почти еднакви, както и екстрите им, къде я видяха тази иновация ми е доста интересно?
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    kreti ( преди 2 години )
    То хубаво ама някой клиент ползва ли тия иноваций или са глупости за бройка сам?