IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS 4 беше представен и в хибридния си вариант

Моделът получава активно окачване и система за полуавтономно движение

Още през февруари френският производител DS Automobiles представи четвъртия си модел, който е наречен DS 4. Компактният автомобил представлява съчетание от хечбек и купеобразен SUV, като е изграден на базата на Citroën C4. Сега компанията разкрива нови подробности за модела и най-вече да хибридна му вeрсия.


DS 4 Hybrid


В основата на DS 4 е платформата EMP2 на концерна Stellantis, но във версия, за която се твърди, че има 70% нови детайли. Моделът се предлага с plug-in хибридно задвижане, но ще получи и изцяло електрическа версия, която се очаква да пристигне през 2024 година. Тя ще се казва DS 4 E-Tense и с нея френската марка ще стане производител само на електрпически превозни средтнва.

Новият DS 4 ще бъде пуснат в продажба в края на 2021 година, като цената му все още не е обявена. При излизането си на пазара моделът ще се предлага с избор от 3 двигателя и в хибриден вариант. Базовият са бензинов 1.2 PureTech със 130 к.с. и дизел със същите параметри, но с по-нисък разход на гориво. Ще има и бензинов версия с 1,6-литров мотор със 180 к.с.


DS 4 Hybrid


Хибридният DS 4 ще се предлага със същия двигател със 180 к.с., но с допълнителен електромотор, като мощността ще достигне 225 к.с. Батерията с капацитет 12,4 кВт/ч ще осигурява пробег само на ток от 55 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 7,7 секунди.

Производителят твърди, че новият модел е направен от 95% материали за многократна употреба и 85% детайли, които могат да се рециклират. Например, 20% от таблото е от коноп, а голяма част от влакната и материалите за рециклиране са използвани за звукоизолиране на шасито.


DS 4 Hybrid


Клиентите ще могат да избират между седем на каросерията и три основни нива на оборудане - DS 4, DS 4 Cross и DS 4 Performance Line. Всяк от тях също ще се предлага в различни варианти, като още в базовия се предлагат 19-цолови джанти, а като опция са достъпни и 20-цолови.
 
За модела е предвидена функция за автономно шофиране от второ ниво, което  означава, че превозното средство може да запази разстоянието си от автомобила отпред, да спре напълно след това да стартира отново. Системата може също така да извършва полуавтоматично изпреварване, да регулиране скоростта в завои и да разпознава пътните знаци.

Още снимки на хибридния DS 4 - вижте в галерията:


Френската компания внедрява в новия си модел е технологията DS Active Scan Suspension, която използва камера за активно регулиране на окачването. Системата има четири сензора, отчитащи надморската височина, три акселерометъра (уреди са измерване на ускорението на движещите се обекти) и камера, информацията от която променя твърдостта на амортисьорите в зависимост от пътната настилка отпред.

Снимки: DS Automobiles 

0 от 500