IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Jogger идва този петък

Наследникът на Lodgy обещава по-приключенски дизайн и нови двигатели

На 3 септември Dacia ще представи най-новото попълнение към моделната си гама, което ще се нарича Jogger. По същество това ще е заместник на спряната от производство Dacia Lodgy - 7-местен семеен миниван. Той ще бъде показан във Франция пред журналисти, включително и пред специалните пратеници на Automedia.bg, а след това на 6 септември ще е и официалната премиера пред публика на автомобилния салон в Мюнхен.
  
  
Dacia Jogger
Засега тийзърът показва само силуета на Jogger - миниван, но с дизайн, който е по-близо до кросоувърите
  
    
Официални подробности за новия модел все още няма. Знаем само, че Jogger ще е построен върху CMF-B - същата нова модулна платформа на алианса, на която са Renault Clio и Captur, Nissan Juke и Dacia Sandero.

Името, наподобяващо на бестселъра Duster, вероятно намеква за малко по-повдигната стойка и SUV елементи в дизайна. Можем да предположим, че и задвижването ще е сходно с това при Duster и ще включва бензиновия турбомотор TCe 110 със 110 конски сили, както и версия с фабрична газова уредба.
  
  
Dacia Lodgy
За разлика от Lodgy, Jogger ще е построена върху най-актуалната модулна платформа на алианса Renault-Nissan

   
Очакваме също Jogger да е достъпен с 5 и със 7 места, а също и да предложи най-голямото багажно пространство в гамата на Dacia (след като и лекотоварният Dokker бе спрян от производство, за да се превърне в Renault Express). В интериора вероятно ще бъдат използвани решенията от новите Sandero и Logan, включително гъвкавата мултимедийна система Media Nav.

Поръчките за новия модел ще стартират през ноември тази година. Повече информация за цените вероятно ще имаме към средата на септември.

 

0 от 500