IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati се готви да „пусне кръв" на Porsche Macan GTS

Новият кросоувър на марката - Grecale, ще получи версия Trofeo с 621 к.с.

Още през юли Maserati разкри, че ще предлага три нива на оборудване за моделите си от 2022 година. Те ще се казват ​​GT, Modena и Trofeo, като ще се предлагат за всички автомобили на марката.


Maserati Grecale


Това се отнася и за новия кросоувър Maserati Grecale, потвърди Уилям Пефер, изпълнителен директор на подразделението на марката в Северна Америка. Той заяви, че моделът ще направи своя глобален дебют през ноември, а основният му съперник на пазара ще бъде Porsche Macan и най-вече неговата топ-версия Macan GTS.

Пефер обясни, че нивото на оборудване GT означава „градски, минималистичен и съвременен дух“, докато Modena е за тези, които искат „елегантност, динамика и забавление при шофиране. Топ-версията Trofeo, на свой ред, е с изцяло спортна насоченост.


Maserati Grecale


Бъдещото Grecale Trofeo ще се задвижва от 3,0-литровия V6 с двойно турбо, поставян на суперколата Maserati MC20. Този двигател развива 621 к.с. и 729 Нм, като не е изключено при новия SUV на марката мощността му да бъде намалена. В гамата на модела ще попадне и 4-цилиндров бензинов мотор, който ще работи с мека хибридна система.

Освен това, Grecale ще се предлага и в изцяло електрическа версия. Кросоувърът ще се настани под Levante в гамата на италианската марка, като ще се бори в сегмент, в който конкуренцията е убийствена. Моделът ще играе и основна роля в стратегията на бранда за електрификация на цялата гама.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    А и малко трудно ще е да е на базата на Мерцедес, защото Куатропорте и ГТ от 2003+ година са с трансаксиална скоростна кутия и цялата платформа си е тяхна. Мерцедес никога не са и чували за такъв тип разположение на скоростната кутия.
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Вземи малко ти се пообразовай. Това за което говориш и си мислиш че е, не е платформата на Мерцедес, а вътрешното обозначение на модела/ ВОди се Мазерати М156. а предната 5-та генерация е Мазерати М139. Гиблито се води М157, Леванте е М161, a GT се води М145.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега чета, че MC20 се е разпродало като топъл хляб за 2022 в САЩ. Желая им успех, страхотна марка са.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Каква стара платформа? Grecale-то е базирано на Alfa Romeo Stelvio (Giorgio platform), което има доста стабилна платформа точно за такива цели. Levante-то, Quattroporte и Ghibli са на собствена платформа, разработвана 2012-2013 година. Кодовото и име е M156 и няма нищо общо с Мерцедесите и Крайслерите от това време.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пак ли ще е със старата платформа от е класа 2003г. Пълен смях са тия. Евтинджос за премиум продават.
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 2 години )
    Грекале, Тонале, ...фалирале...банкруптаре...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    Видях някакви снимки в нета, на коит се виждаше задницата. Мазерати май ще връщат бумеранговите стопове като на 3200ГТ, хорааа!!!!