IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-мощната Lada Niva на света

Версията Bronto получи интериор и двигател на BMW (ВИДЕО)

Преди около месец руският производител АвтоВАЗ разкри подробности за следващото поколение на всъдехода си Niva, което ще се появи през 2024 година. То ще получи нова платформа и модерни технологии, но ще запази духа на оригиналния руски модел.


Lada Niva BMW


Преминавайки на платформа на Renault, новата генерация на Niva остава без дизелов двигател. Това вероятно накара руският YouTube-канал "ПриветТачка" да представи един необикновен автомобил, който е изграден на базата на оригиналната Niva във версията Bronto, но е оборудван с турбодизел на BMW - по-точно N47.

В случая руският всъдеход е получил 2,0-литров мотор с 250 к.с., което означава, че това е най-мощната Niva на света. За да бъде поставен мотор, автомобилът е претърпял редица модификации. Увеличено е пространството за блока на двигателя, а повечето елементи на окачването са подменени с по-здрави.

Още снимки на модифицираната Lada Niva - вижте в галерията:


Освен това, механичното предаване на мощността се разпределя на четирите колела чрез автоматична скоростна кутия от BMW 3-Series. Естествено, това няма да позволи на тази Niva да се конкурира с кросоувърите на BMW, но според данните, предоставени от видеото, малкият автомобил 4x4 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,0 секунди, което си е впечатляващо постижение.

Освен двигателя и трансмисията, информационно-развлекателната система и двузоновият климатик също са заимствани от BMW. Руският всъдеход е получил и нови 20-цолови джанти с шипове.


Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И що не вземат една Х3 да й сменят маската и задните стопове с тази на Нива , и готово, ам се мъчат да съберат едно БМВ в Нива-та
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Най накрая нещо руско и добро!
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    очаквам лимитирана версия о 41 бройки посветена на зимата на 1941
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Бай ламби ( преди 2 години )
    Тва е най новата технология при руските високопроходими автамабили - Джанти с шипове.При нея на джантите вместо да се сложат гуми се заваряват едни пирони по периферията им (дет им викат шипове) за по добро сцепление с пътната настилка. Проблема при тая технология е, че малко дрънчат джантите кът се търкалят по пътя особенно ако настилката е калдаръменна. Но, в момента руските инджинери работят по въпроса с обезшумяването на маторните превозни средства които са оборудвани с тоя тип джанти!
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 2 години )
    "Руският всъдеход е получил и нови 20-цолови джанти с шипове."Може ли малко повече информация за тия Жанти с шипове? :)