IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan се сдоби с още пробег - и със странен цвят

Електромобилът вече може да паркира самостоятелно

Германският производител Porsche обнови електромобила си Taycan в двете му версии - стандартна и Cross Tourismo, като те ще се появят в продажба в края на септември.


Porsche Taycan


Електромобилът е получил подобрено управление на температурата и на системата за зареждане. Това означава, че системата ще нагрява по-бързо батерията, за да се съкрати престоя на зарядната станция. Така ще се увеличи и пробегът, тъй като при нормално движение предният електромотор ще изключва напълно. Не се посочва обаче, колко повече ще изминава обновеният Taycan.

Моделът на Porsche вече ще се предлага в 65 различни цвята, като сред тях са син металик, отровно-зелено, доста странният Rubystar (на снимките) и други. Taycan се е научил и да паркира самостоятелно, като системата му позволява да се намества на парко-място или да излиза от него, без шофьорът да е поставил ръце на волана.


Porsche Taycan


Автоматичното паркиране може да бъде както успоредно, така и перпендикулярно, като то се ръководи от система с ултразвукови датчици и камери. Водачът може дори да не бъде в автомобила, като активират тази функция от смартфона си.

Освен това, информационно-развлекателната система вече работи с Android Auto. Това обаче не става с безкабелна връзка и собственикът трябва да закачи телефона си към порт USB-C. Досега тази опция не се предлагаше за модела.


Porsche Taycan


Подобрени са и функциите на гласовия асистент, който вече по-лесно разпознава гласове, а спътниковата навигация подготвя по-бързо маршрутите и има по-добра за разбиране графика.

Снимки: Porsche

0 от 500