IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте новото и по-мощно Porsche Macan

Продажбите на обновения кросоувър стартират догодина

По-малкият кросоувър на Porsche – Macan, премина нова актуализация, която се отразява както на дизайна и технологиите, така и на мощността на задвижващите агрегати. Продажбите на обновения модел ще стартират през 2022 година, съобщиха от компанията.


Porsche Macan


Преработеният модел може да бъде разпознат по новите въздуховоди в предната част, както и по различния дифузьор. Macan получава и нови светлини, а също така ще се предлага с избор от 7 вида джанти с размер между 19 и 21 цола. При топ-версията GTS те са матово черни RS Spyder Design, като са комбинирани с черни тръби на изпускателната система.

Интериорът също е преработен, като аналоговият часовник влиза в базовото оборудване. Има по-малък селектор на трансмисията (всички версии на модела се предлагат със 7-степенна роботизирана скоростна кутия PDK, която се съчетава със система за задвижване на четирите колела), а също така и волан GT Sport, който е взет от Porsche 911.


Porsche Macan


Основното оборудване включва мултимедийна система с 10,9-инчов сензорен екран, навигация и Apple CarPlay, а срещу доплащане клиентът може да получи акустична система от по-висок клас.

Промени има и при двигателите. Базовият Macan запазва 2,0-литровия турбомотор с 4 цилиндъра, който вече развива 265 к.с. и 400 Нм. В резултат на това ускорението от 0 до 100 км/ч с предлагания като опция пакет Sport Chrono сега отнема 5,8 секунди (с 0,3 секунди по-малко). Максималната скорост е увеличена с 5 км/ч и достига 232 км/ч.


Porsche Macan


Версията Macan S (червеният автомобил на снимките) преди актуализацията развиваше 354 к.с., но сега получава двигателя на Macan GTS. Това е 2,9-литров V6, който развива 380 к.с. и 520 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч с пакет Sport Chrono отнема 4,4 секунди (с 0,5 по-бързо от досега), а максималната скорост е 257 км/ч (с 3 км/ч повече). Тази модификация получава и адаптивно окачване PASM.

На свой ред актуализираният Macan GTS (зеленият автомобил) наследява мотора V6 2.9 с двойно турбо (440 к.с. и 550 Нм) от предишния Macan Turbo. В резултат на това ускорението със същия Sport Chrono сега отнема 4,1 секунди, а максималната скорост е 272 км / ч (плюс 11 км/ч).


Porsche Macan


Версията GTS е със спирачки PSCB с покритие от карбон и волфрам, както и с адаптивно въздушно окачване и снижен с 10 мм пътен просвет. Като опция за топ-версията на кросоувъра се предлага GTS Sport Package, който освен Sport Chrono включва редица специални дизайнерски елементи за екстериора и интериора, система Porsche Torque Vectoring Plus за разпределение на въртящия момент на задните колела и спортни седалки, които могат да се настройват в 18 различни позиция.

Вече са известни цените на обновения Macan за САЩ, където базовият вариант стартира от 54 900 долара. Версията Macan S струва минимум 65 400 долара, а Macan GTS - 79 900 долара.

Още снимки на обновения Macan - вижте в галерията:


Снимки: Porsche

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Оня ( преди 2 години )
    За Америка може и да са така цените , но за Европа ще са с по 20 бона отгоре . А и цената на прилично оборудвано Порше с лекота става двойна на базовия вариант.