IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover Sport SVR получи уникална версия

Ultimate е със специално покритие на каросерията

Британският производител Land Rover представи специална версия на всъдехода Range Rover Sport SVR под името Ultimate. Нейната главна особеност е специалното покритие на каросерията със стъклени частици.


Range Rover Sport SVR Ultimate


Range Rover Sport SVR Ultimate ще се предлага в два цвята на каросерията - Maya Blue Gloss (син) и Marl Grey Gloss (сив). При тях в стандартното покритие съдържа слой от бяло стъкло, благодарение на който се създава блестяща повърхност с ефект на звездно сияние.

Всъдеходите от тази серия се отличават по черните релефни надписи "Range Rover" на задната врата и на капака, а също така и по страничните въздухозаборници с контрастни кантове. Автомобилът получава и олекотен капак от композитни материал, контрастен покрив, 22-цолови леки джанти и спирачни апарати в черно.


Range Rover Sport SVR Ultimate


Силовият агрегат на модела не е променян и така Range Rover Sport SVR във версията Ultimate се задвижва от 5,0-литров бензинов V8 с механичен компресор, развиващ мощност от 575 к.с. и 700 Нм. Двигателят е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а максималната скорост е 283 км/ч.

Специалната версия на всъдехода ще дебютира през септември във Великобритания, където цената стартира от 123 900 лири. Моделът ще се предлага и в САЩ, като там той е оценен на 141 600 долара без таксата за доставка, която е 1300 долара.

Още снимки на уникания всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Land Rover

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да те е страх да не я жулнеш или някое камъче да не ти удари боята, че незнам от къде ще намерят такава боя, за да ти боядисат драскотинките.