IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Note също получи спортна версия

Хибридното Aura Nismo запазва засвижващата система

Японският производител Nissan пусна на домашния пазар Note Aura Nismo - спортна версия на хечбека Note, който наскоро смени поколенията си. Машината получава подобрена аеродинамика, спортни седалки Recaro, както и още няколко подобрения.


Nissan Note Nismo


Режимите на движение на хечбека са получи нови настройки, като е добавен и "драйвърски" профил Niasmo. Поставени са нови пружини и амортисьори, снижено е окачването, а кормилният механизъм е калиброван.

Хибридният силов агрегат на Note не е променян и автомобилът се задвижва от система, включваща електромотор със 136 к.с. на предната ос и 1,2-литров бензинов двигател, който работи като генератор и зарежда литиево-йонната батерия.


Nissan Note Nismo


Предлаганата на някои пазари Aura е най-скъпата версия на Note, като тя дебютира в Япония в началото на лятото. Тази модификация се отличава по броните, оптиката и по решетката на радиатора с други рисунки. Освен това, тя е по-широка и по-висока от стандартния модел.

Note Aura разчита на хибриден силов агрегат с 1,2-литров атмосферен двигател с 3 цилиндъра, който изпълнява ролята на генератор за електромотора на предната ос и компактна литиево-ионна батерия.


Nissan Note Nismo


Именно този вариант беше избран за "драйвърската" модификация Nismo. В резултат от подобренията хечбекът е с подобрена реакция на педала на газта и получава нови настройки на системата за стабилизация. Поставени са му и 17-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4. Върху вратата на багажника е поставен спойлер, а на корпусите на огледалата, праговете и броните има червени акценти.

Nissan Note Aura Nismo излаза на пазара през Септември, като цените му стартират от 26 500 щатски долара. Все още не е ясно, дали хечбекът ще се появи на други пазари.

Още снимки на хибридния Note във версията Nismo:

Снимки: Nissan


0 от 500