IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan представи най-екстремната Navara

Версията PRO-4X Warrior е за австралийския пазар (ВИДЕО)

В средата на юни австралийското представителство на Nissan обяви, че ще пусне на пазара в страната екстремна версия на пикапа Navara, наречена PRO-4X Warrior. Автомобилът беше показан, без да се навлиза в технически подробности, но сега е представен в целия му блясък.


Nissan Navara PRO-4X Warrior


Подготвен за справяне с най-трудните маршрути на австралийския континент, пикапът подготвен с помощта на местната компания Premcar. Машината получава променящо височината си окачване, нови амортисьори и пружини, както и предна броня с вградено в нея осветление.

Общо 35 служители на Premcar са участвали в програмата Warrior, като имат опит от създаването на друга специална версия на модела - Navara N-TREK Warrior през 2019 година. Сега те просто са адаптирали същата формула към PRO-4X, като основните цели на проекта са подобряване на офроуд-възможностите на пикапа, повишаване на комфорта и контрола.


Nissan Navara PRO-4X Warrior


На първо място, тази Navara е с увеличен просвет - от 220 на 260 мм, а страничното разстояние между колела е нараснало от 1570 на 1600 мм. PRO-4X Warrior получава съвместима с лебедката мощна броня, маркови червени защитни елементи, изработени от стомана с дебелина с 3 мм и 17-цолови джанти с гуми Cooper Discoverer All Terrain AT3 с размери 275/70/ 17.

Най-сериозните промени засягат окачването, като предните пружини са заменени с по-меки, докато задните са прекалибрирани. Предните амортисьори имат намалено демпфериране на компресията при ниска скорост, като това увеличава комфорта и подобрява здравината. Налягането в тях е увеличено, за да се омекоти удара при преминаване през големи неравности.

Още снимки на най-екстремната версия - вижте в галерията:

Въпреки всички промени, двигателят на най-екстремната Navara не е променян. Под капака на PRO-4X Warrior е познатият 2,3-литров дизел със 190 к.с. и 450 Нм въртящ момент, който се съчетава с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Засега няма яснота дали тази версия на Navara ще се предлага и на други пазари извън Австралия. Както е известно, японският производител взе решение да спре производството на пикапа в Европа и ще спре продажбите му на континента.


Снимки и видео: Nissan


0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    #1 ( преди 2 години )
    добре са ежемесечните финансови инжекции от френската държава, че с тиа над 9млрд ? дефицит мъртвецът рено отдавна да е заровен и забравен! но перачница лесно не се дава ...
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Мхм ... ( преди 2 години )
    "Под капака на PRO-4X Warrior е познатият 2,3-литров дизел със 190 к.с. и 450 Нм въртящ момент" - отново си личи поразяващата ръка на недоразумението рено! Щото още в 90-те години на миналия век Нисан слагаше двигатели над 300к.с. в такива коли.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Добре че са парите на Рено че иначе тия щяха да проектират от отвъдното