IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford назначи два робота за тест-пилоти

Машините са кръстени Шелби и Майлс (ВИДЕО)

Два робота са новите тест-пилоти на Ford. Те бяха кръстени Шелби и Майлс – на инженера Карол Шелби и пилота Кен Майлс, като ще бъдат използвани за тестове на електрическите превозни средства на марката при екстремни температури.


Ford роботи


Шелби и Майлс ще „работят“ в Европейския изпитателен център на Ford, който разполага със специална камера, симулираща всякакви метеорологични условия - от студ в Арктика до жега в пустинята и от ураганен вятър до рядък алпийски въздух.

Използване на роботи се налага по няколко причина. Първата е, че това позволява да не се излага на риск живота на хора, а втората – с тях оборудването може да работи много часове наред, при това прецизно, без да се налагат почивки. Шелби и Майлс могат да изпълняват функциите си при температури от -40 до +80 градуса и да симулират различни стилове на шофиране, като управлението се осъществява дистанционно.



Ford започна тестването на хуманоидни роботи още през 2020 година. Тогава компанията придоби два андроида Digit от Agility Robotics, които след това бяха използвани за работа в складове на производителя, тъй като те са в състояние да транспортират до 18 килограма товар.

Снимка и видео: Ford


0 от 500