IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pininfarina представи най-мощния италиански автомобил

Електрическата хиперкола Battista разчита на 4 електромотора с 1900 к.с.

Ателието Automobili Pininfarina представи серийната версия на електрическата хиперкола Battista, която беше обявена за най-бързия италиански автомобил в историята. Премиерата се състои на фестивала Monterey Car Week в Калифорния.


Pininfarina Battista


Създателите на колата отбелязан, че тя е кръстена на основателя на компанията Джовани Батиста „Пинин“ Фарина, като в нея може да бъдат открити черни от спортните коли от миналото на италианското ателие.

Първата бройка от Battista получава тъмна каросерия от въглеродни нишки, блестящи алуминиеви колела, а също така и салон от естествена кожа и алкантара. Клиентите ще има на разположени огромни възможности за персонализация, като се предвиждат милиони комбинации от елементи на екстериора и интериора, цветове на каросерията и оформлението на салона.


Pininfarina Battista


Идеята на компанията е да няма два еднакви автомобила от модела. Всички те обаче ще се задвижват от четири електрически мотора, развиващи сумарно 1900 к.с. и 2300 Нм. Хиперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди, а достигането на 300 км/ч отнема по-малко от 12 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч.

Това означава, че Battista е и сред най-мощните серийни автомобили в историята. Неговата мощност е с 300 к.с. по-голяма от тази на топ-версията на Bugatti Chiron. Италианското купе обаче отстъпва на британския Lotus Evija, чийто електромотори развиват общо 2000 к.с.


Още снимки на най-мощната италианска серийна кола в историята - вижге в галерията:


Ателието ще произведе 150 такива автомобила, като цените на Pininfarina Battista стартират от 1,9 млн. евро.

Снимки: Pninfarina

0 от 500