IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura представи най-бързата и най-мощна NSX в историята

Прощалната версия Type S излиза в тираж от 350 бройки (ВИДЕО)

Второто поколение на Honda NSX и неговият американски вариант под марката Acura излезе през 2016 година и вече е в края на жизнения си цикъл. Той бе отбелязан с излизането на специална версия Type S, която ще се продава под бранда Acura и в тираж от 350 бройки, като 300 са за пазара в САЩ.


Acura NSX


Това е най-бързата и най-мощна NSX в историята. Хибридната задвижваща система, състояща се от 3,5-литров туин-турбо V6 и три електромотор, получава допълнителни настройки, за да увеличи мощността си до 600 к.с. и 667 Нм. За сравнение, стандартната NSX разчита на 573 к.с. и 645 Нм.

Подобренията по суперколата включват турбини от състезателната NSX GT3 Evo, които имат 6 % увеличение на налягането. Поставени са нови инжектори за горивото и подобрени интеркулери. Капацитетът на батерията е увеличен с 20%, а мощността е с 10% повече. Подобрена е и скоростната кутия с двоен съединител, която сменя предавките с 50% по-бързо и има специален режим за бързо понижаване на скоростите.


Acura NSX


Версията Type S е поставена на нови лети джанти а клиентите могат да избират между гланцово покритие в сиво или черно. Гумите са Pirelli P-Zeros, като са направени специално за този автомобил. Хората, търсещи по-голяма производителност, могат да си поръчат специален пакет, който добавя карбоново-керамични спирачки, капак на двигателя от въглеродни нишки и карбонови детайли. Той намалява теглото с 26,2 кг.

На външен вид новият вариант на суперколата се отличава с по-големия отвор на предната решетка, който подобрява охлаждането на двигателя. Предният сплитер, страничните прагове и задният спойлер са от въглеродни влакна. Заден дифузьор от въглеродни нишки е подобен на този на състезателната NSX GT3, а покривът вече е и карбонов.

Още снимки на Acura NSX Type S - вижте в галерията:


Acura ще произведе 70 автомобила в изключителен цвят Type-S цвят Gotham Grey с матово покритие. Салонът на всички бройки от серията е с алкантара, а логото Type S се появява от външната страна на жабката. Върху подглавниците пък е поставено релефно лого NSX.

Компанията- производител вече приема поръчки за NSX Type S, като цените на суперколата стартират от 169 500 щатски долара. Добавянето на специалния пакет за намаляване на теглото добавя още 13 000 долара.


Снимки: Acura

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Литературоведа ( преди 2 години )
    Аутомедия, ще има ли една ваша статия в която да няма правописни грешки?
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Nev ( преди 2 години )
    Наистина Хонда се забавиха много с пускането на този модел, и когато най-накрая го направиха, характеристиките му не бяха нищо особено, имайки предвид съществуващите модели на другите марки.