IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 ще има и електрическа версия

Бъдещето iM2 ще развива 530 коня и ще бъде със задно предаване

През 2022 година BMW ще представи новото M2 (G87), с което ще отбележи 50-годишната на спортното си подразделение. Според последните информации, спортното купе ще получи и изцяло електрическа версия, която ще използва задвижването на наскоро представеното i4 M Performance.


BMW M2


С други думи, условно наречено iM2 ще се превърне в най-мощния компактен модел в историята на марката, тъй като ще получи задвижващ агрегат с 530 к.с., които се изпращат към задните колела. Електрическото купе обаче ще бъде много по-тежко от своя „брат“ с двигател с вътрешно горене.

Вече е известно, че новото BMW M2 ще се задвижва от дефорсирана версия на 3,0-литровият мотор с две турбини, поставян на M3, M4, X3 M и X4 M. Двигателят с кодово име S58B30T0 ще развива около 450 к.с., а колата ще предлага идеално разпределение на теглото към двете оси – 50:50.


BMW M2


За конвенционалното купе инженерите от BMW M са подготвили и покрив от въглеродни нишки, който ще позволи намаляване на теглото. Досега този детайл беше запазен единствено за моделите от серията CS, което е още едно доказателство, че бъдещото M2 ще бъде един от най-забележителните спортни модели на новото хилядолетия. Вероятно, той ще е и последният по рода си с оглед на предстоящата електрификация, която няма да подмине и баварския производител.

Снимки: BMW, Autoevolution

0 от 500