IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Cadillac се оказа по-евтин от Escalade

Американската компания оцени Lyriq на 58 795 долара

Американският производител Cadillac обяви, че ще започне да приема поръчки за първия си електрически модел – кросоувъра Lyriq, на 19 септември. Началната цена за пазара в САЩ е 58 795 долара.


Cadillac Lyriq


Това означава, че електрическият SUV ще бъде вторият най-скъп модел на марката. Той ще се нареди след всъдехода Escalade, при който цената на новото поколение, представено наскоро, стартира от 75 195 долара.

Продажбите на Cadillac Lyriq ще започнат само с една от версиите на модела. Тя е с един електромотор, развиващ мощност от 430 к.с. и 440 Нм, като той се захранва от батерия с капацитет 100 кВт/ч. Тази комбинация позволява пробег от 483 к с едно зареждане. Благодарение на системата за зареждане, за 10 минути може да бъдат добавени 120 км.

Като дизайн кросоувърът почти напълно повтаря концептуалния модел, представен през август миналата година. Изключение правят единствено външните огледала, които заменят камерите, както и 22-цоловиге джанти – при серийния модел те са по-малки.


Cadillac Lyriq


В салона се залага на 33-инчов дисплей, който обединява приборния панел и мултимедийната система. Аудиосистемата AKG Studio е оборудвана с функция за подтискане на шума и има 19 високоговорителя, част от които са вградени в подглавниците.

Електрическият Cadillac получава още круиз-контрол с автоматична смяна на позицията на пътя и система за автоматично паркиране с дистанционно управление. Производството на Lyriq ще стартира през 2022 година, а първите бройки от модела ще бъдат на разположение на клиентите през лятото.

Снимки: Cadillac


0 от 500