IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как гори най-голямото сметище за гуми в света

Ако пожарът не бъде загасен, това ще бъде катастрофа, предупрежават еколози (ВИДЕО)

Най-голямото сметище за гуми в света гори в Кувейт, съобщават местни медии. Очевидци публикуваха снимки и видеозаписи, като се отбелязва, че гигантската струя дим може да се види отдалеч, дори от Космоса.


пожар гуми


Екологични организации вече биха тревога, като предупредиха, че ако ако пожарът не бъде потушен в близко бъдеще, това може да причини значителни щети на природата. Причината е, че при изгаряне на стари гуми се отделят опасни вещества, сред които са карцерогенните бифенил и бензоипирен, а също така диоксин, фуран, антрацен и олово.

„Пожарът започна на 3 август, като стълбовете от черен отровен дим, издигащи се високо в небето, се виждат отдалеч. Досега е покрита относително малка част от гробището с гуми, чиято обща площ е 600 хиляди квадратни метра“, съобщават очевидци.

Видео от инцидента се появи в интернет, като то беше качено и на YouTube-канала FA Climate, Weather and Atmosphere. Оттам предупреждават, че пожарът, който е умишлено причинен, е на път да се превърне в екологично бедствие.



Самото сметище се намира в близост до град Сулайбия, като на него са изхвърлени над 52 млн. броя гуми. Снимки от спътници показват, че това не е първият подобен случай, след като по-рано тази година се запали и гробището за гуми в провинция Джахра. Гумите са съхраняват в подобни депа повече от 30 години, като властите обсъждат възможност за тяхното рециклиране, но все още не са открили решение на проблема.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Задава се апокалипсис. Това е добре, защото да се мъчи така Земята безкрайно дълго, не е вариант. 99.99% от човечеството трябва да се трансформира в духовна енергия. Остатъкът ще чака повърхността да стане отново годна за живот.