IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster е номер 1 в България през юли

Вижте кои са най-продаваните модели на всички марки у нас

Продажбите на нови автомобили в България са спаднали малко през юли спрямо юни, но все пак си остават едни от най-силните за последната година и половина. Според статистиката на МВР за първите седем месеца у нас са регистрирани 19 909 нови леки и лекотоварни автомобила в категориите M1 и N1 - с 3905 бройки повече от същия период на миналата година. Все още обаче пазарът изостава от този в предкризисната 2019, когато за същия период бяха регистрирани близо 26 400 нови автомобила.
   
  
Dacia Duster
Duster е най-продаваният нов автомобил в България през юли, дори преди пазарния дебют на фейслифта (на снимката). Nissan Qashqai също чака ново поколение през есента. Производството на лидера за седемте месеца Dokker вече спря, така че битката до края на годината ще е оспорвана

     
   
Само за юли новите регистрации са 3561 (при 3694 през юни). Най-продаваната марка в страната си остава Dacia, която дори успява да увеличи осезаемо аванса си пред Toyota. Най-продаваният модел за годината е Dacia Dokker, независимо, че производството му спря през март.

 

ТОП 15 ПРЕЗ 2021
Dacia Dokker - 1336
Nissan Qashqai - 866
Dacia Duster - 790
Renault Clio - 752
Toyota Corolla - 632
Renault Master - 533
Dacia Sandero - 524
Skoda Octavia - 537
Citroen C3 - 490
Kia Sportage - 408
Peugeot 2008 - 353
Toyota CH-R - 352
Toyota Yaris - 326
Skoda Superb - 301
Peugeot 208 - 291


За юли обаче модел номер 1 на пазара е Dacia Duster, с 309 регистрирани бройки. Следват го Dacia Dokker (218), Nissan Qashqai (192), Peugeot 2008 (123), Peugeot 208 (102) и Renault Master (98).

 В премиум сегмента лидер с приличен аванс е Mercedes GLE, със 162 регистрации (което включва и различните AMG версии). Второ е BMW X5 - 111, следват BMW Серия 3 (108), Mercedes GLS - 102, Mercedes GLC - 97, и Audi Q8 - 84.

Преди да ви представим най-продаваните модели на всяка марка у нас, две важни уточнения. Първо, статистиката включва само категориите M1 и N1 така, както са ги изтълкували от МВР. И второ, "регистрации" не е автоматично равно на "продажби" - отделни бройки са регистрирани и от дилъри като демонстрационни или служебни автомобили.
  
   
Най-продаваните марки и модели в България (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    китайския премиум е реализирал 150 продажби това не е истина и няма такъв народ е първа политическа партия
  • #9
    22 rate up comment 2 rate down comment
    До обективно ( преди 2 години )
    Ти работил ли си в Германия? Много си заблуден ако мислиш че са богати. И те едва свързват двата края и живеят потънали в кредити, 80% от тях, дори нямат собствено жилище. Ще ти направя разбивка за гр. Майнц, не ми се мисли за Берлин. Вземаш 4000 евро заплата, държавата ти прибира половината като данък, имаш 100 евро задължителна здр.застраховка, 850 евро наем за гарсониера, 50 евро за парко място, 25 евро за градинар, ток, интернет, кабелна още 200 евро и оставаш с 775 евро да караш месеца.
  • #8
    25 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 2 години )
    Дачия съвсем не е номер 1 по продажби в Германия. Иначе съм съгласен с теб. Нищо ненормално няма, че хората си купуват Дачия. Ненормалното е, че крадците- милиционери си купуват GLS Maybach и BMW X7, а ние дремем
  • #7
    23 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Дачия е идеална - много кола за малко пари. Колкото повече дачия рено, шкода, кия хюндай, грейт уол по улиците толкова повече ще означава че в България се заражда средна класа.
  • #6
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    Няма лошо Дачия да са на първо място. След като правят добри автомобили на добра цена и това покрива повечето изисквания на купувача. Да, със сигурност си имат и недостатъци, но явно за потребителя имат повече +. Относно коментарите дали сме били бедни, щото не сме купували бмв,мерц и ауди, ще кажа, че това са пълни глупости. Дачия е номер 1 по продажби и в Германия - това какво значи? Че дойчо и той *** като българина ли? Или просто разсъждава с главата си - ама горната.
  • #5
    4 rate up comment 20 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Ако всички българи имаха пари, нямаше на първо място да е Дачия а първите 3 места щяха да са за Мерцедес, БМВ и Ауди. За огромно съжаление, повечето българи нямат достатъчно пари. За това първите места са за Дачия и Корола, последната е колата на социално слабите в САЩ, хората на помощи от държавата. Познавам много хора които от Дачия и Корола минаха на немски премиуми, след като им провървя в живота, но не познавам един да е слязъл от немски премиум на Дачия или Тойота, освен ако не е фалирал.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Албен ( преди 2 години )
    По отношение на т.нар "немчуги".Хубаво е човек първо да се разходи до Мюнхен, Щутгарт и тогава да коментира, иначе 'сичко друго е локумджийница, не че е лошо да се хапва и локум......
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Егати държавата след като Q8 се купува повече от моята малолитражка.
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Албен ( преди 2 години )
    Щом тази талига е номер едно , то е ясно какво ни е икономическото състояние!
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тъжно си, щото теб няма кой да те шляпа и се налага да се анимираш чрез форуми и статистики ли?