IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Yaris стана екован с хибридно задвижване

Товарнатаа версия на градския модел развива 116 к.с.

Една година след появата на четвъртото поколение Toyota Yaris в Европа, японската компания пуска версията ECOVan. Тя е с хибридно задвижване и стъпва първо на пазара в Испания.


Toyota Yaris ECOVan


На външен вид Yaris ECOVan изглежда идентично с японското супермини, което беше обявено за „Европейски автомобил на 2021 година“, стига да не избере предлаганите като опция задни стъкла, покрити с винил. В салона обаче нещата са съвсем различни, тъй като премахването на задните седалки позволява много повече пространство за товари.

Обемът на багажника при новата версия е 720 литра, докато на пътническия вариант е 286 литра. Подът на товарното отделението с обем 0.9 m³ е от дърво, като е покрит с издръжлива гумена подложка. Има и предпазна преградна решетка зад седалките и специални стойки за обезопасяване на големи и тежки предмети. Този Yaris може да понесе товарно тегло до 430 кг.


Toyota Yaris ECOVan


Докато пътническата версия на Yaris се продава и в Европа с 1,0-литров и 1,5-литров бензинов двигател, ECOVan се предлага изключително като хибрид, което му позволява да влиза в центровете на големи градове, където има ограничение на автомобилите с двигател с вътрешно горене. Силовият агрегат комбинира 1,5-литров дизел и електромотор със съвкупна мощност от 116 к.с. и 120 Нм, съчетани с автоматична скоростна кутия e-CVT.

Новата версия Yaris ECOVan се предлага в две нива на оборудване. Базовият вариант Business Plus включва системите Toyota Safety Sense ADAS, 7-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система, LED-фарове, климатик и 15-цолови алуминиеви джанти. При тази версия цените стартират от 23 273 евро, което е с 1300 евро повече от базовия модел.

Още снимки на товарния Yaris - вижте в галерията:


Ниво на оборудване Active Tech добавя LED-задни светлини, 8-инчов сензорен екран с камера за задно виждане, интелигентно влизане и стартиране без ключ, както и и волан, обвит с кожа. Цените в случая стартират от 24 498 евро, като се очаква скоро моделът да стъпи и на други пазари.

Снимки: Toyota

0 от 500