fallback

Toyota Land Cruiser 200 на старо – какво да очакваме?

Невероятно надеждният всъдеход си има своите слабости и те не са само при дизела

Предишното поколение на Toyota Land Cruiser 200 се появи в края на 2007 година, като се предлагаше с два V8 двигателя - усъвършенстван бензинов 4,7-литров 2UZ-FE със система VVT-i и нов турбодизел 1VD-FTV. Първият е оборудван с 5-степенна автоматична трансмисия, а дизеловият двигател получава автоматична скоростна кутия с 6 предавки.

Когато моделът беше актуализиран през 2012 година, бензиновият агрегат беше заменен с 4,6-литров двигател 1UR-FE, който се съчетава с 6-степенен автомат. Фейслифтът през 2015 година засегна екстериора и добави някои електронни системи. По специално, при движение по тежък терен една от колелата блокира, за да намали радиуса на завиване.

Какви са слабите и силните страни на легендарния всъдеход и за какво трябва да внимава купувачът при избора на този модел? На тези два основни въпроса отговор дава Антон Бондар, главен инженер на фирмата Tolex Tuning, която се е специализирала в ремонтите и поддръжката на Toyota Land Cruiser 200. Той коментира основно версиите с V8 двигател, тъй като такъв мотор не се предлага при новото поколение на всъдехода с индекс 300.

Проблеми при Toyota Land Cruiser 200 на старо (ГАЛЕРИЯ):

 

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма по-здрав СУВ.
  • #7
    101 ( преди 2 години )
    До #6, един здравомислещ човек, явно карал такава.Моя списък с чупещи се неща е много, много, много дълъг. Карана от нова.Истината, е че колата е супер комфортна, хубава и прекрасна до 130-160.000 км, после започват глупостите. Окачването е толкова сложно, че никога няма да вози, както като ново.Много скъп и луксозен танк.Понеже е танк, за танк автомобилните показатели са му добри...
  • #6
    Карач ( преди 2 години )
    Тотален гнилоч, на който му требе един бидон с масло щото доливаш на 500км и тва окачване старото е ***.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    Много е зле тази Тойота..., най-здравият автомобил в този клас.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Къде е Тойотата? Ръждата я изяде.
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Toyota is garbage.:)
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Ръждив японски к.у.р.н.и.кИстинта е G-клас
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво да очакваме? Ами да сипваш гориво и да караш :)))
fallback
Последни