IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Култов модел на Chevrolet също става електромобил

Легендата Camaro ще бъде наследена от екологичен седан

Въпреки масовия отказ на американските производител от седани, купета и въобще леки коли в полза на кросоувъри и пикапи, някои модели все още се задържат на пазара и дори очакват някакво бъдеще. Подобен е случаят с Chevrolet Camaro, който най-вероятно няма да изчезне от хоризонта след настоящото си поколение, но ще се трансформира сериозно.


Chevrolet Camaro


По информация на Automotive News спортният модел ще бъде наследен от изцяло нов електрически седан. Това ще стане след 2024 година, докогато Camaro би трябвало да се предлага в настоящия си вид и когато приключва планираният жизнен цикъл на настоящото поколение. Но дали новият електромобил ще се появи веднага или ще има известна пауза, все още не е ясно.

Ако докладът е точен, това ще бъде доста сериозен ход от страна на General motors. Клиентите познават Camaro като модел с две врати, още от появата му през далечната 1967 година. А плановете са новият модел да е с 4 врати. И тук нещата дори няма да са сходни с Ford Mustang и Mach-E, където новият стил на електрическия вариант си съжителства с традиционния модел.

По-ранни информации даваха разнопосочни информации за бъдещето на Chevrolet Camaro. Според една част, жизненият цикъл на спортната машина трябваше да се удължи от 2024 до 2026 година, а според други колата би трябвало да „загине” още през 2023 година, без директен наследник.


Chevrolet Camaro


General Motors натиска сериозно относно плановете си да се преобразува в производител на електромобили, но това може да означава, че компанията ще се изправи пред тежки моменти. Освен планираната голяма промяна за Camaro, американците ще пуснат електрически версии на два от най-продаваните си модели в САЩ - Chevrolet Silverado и GMC Sierra, като ековерсиите трябва да са на пазара през 2023 г.

Година по-късно би трябвало да видим и електрически Cadillac Escalade, а като цяло до 2035 година почти всички автомобили предлагани от GM в САЩ трябва да са електрически. Единствено хеви дюти пикапите на Chevy и GMC ще запазят конвенционалните си двигатели.

0 от 500