IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Passat ще съчетава седан и комби

Бъдещият модел прави Arteon излишен и ще се произвежда от Skoda

Един от най-популярните модели на Volkswagen – Passat, ще смени поколенията си през 2023 година, като ще стане причина за разместване в гамата на марката. Това съобщава изданието Auto Moto, което разкрива нови подробности за бъдещия автомобил.


VW Passat


Досега се твърдеше, че следващата генерация на Passat – B9, ще се предлага само като комби, но според последните сведения, германците няма да се откажат напълно от седана и затова ще предложат комбинация между двете. За да се добие представа за формата на модела, ориентир може да бъде насоченият към китайския пазар Citroen C5 X, който, по думите на производителя, съчетава „елегантността на седан, практичността на комби и увеличения пътен просвет на кросоувър“.

Дължината на новия VW Passat ще бъде увеличена от сегашните 4770 мм до 4860 мм, а обемът на багажника ще достигне 660 литра. Следователно новото поколение на модела ще сложи край на друг автомобил на германската марка - Arteon, който така и не успя да намери път към сърцата на потребителите.


VW Passat


По предварителна информация, в гамата двигатели на новия Passat ще остане 2,0-литровият дизел, докато останалите модификации ще бъдат хибридни – „меки“ и „зареждащи се“, като при вторите пробегът само на електричество ще надхвърли 100 км.

Производството на VW Passat (B9) ще се осъществява в завода на Skoda в Квасини (Чехия), където се сглобява Superb. Другият вариант е предприятието на Volkswagen в Братислава (Словакия), като там ще се използва поточна линия на Touareg.

Снимки: Auto Moto

0 от 500