IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Jaguar обясни защо XJ е трябвало да „умре”

Трябва да престанем да правим имитиращи продукти, категоричен е Тиери Болоре

Новият главен изпълнителен директор на JLR - Тиери Болорe, официално започна работа през септември 2020 година, като веднага се зае да промени британския производител. Французинът е прекарал цял месец в проучване на всеки един модел на Jaguar и Land Rover, преди да вземе решението за неговата съдба.


Jaguar XJ


Един от автомобилите, за които е решено, че нямат бъдеще, е флагманът на Jaguar – луксозният седан XJ. Предишното ръководство на марката рекламираше този моделите си като директни конкуренти на BMW и ги подрявняваше спрямо автомобилите на баварската марка, като специално XJ трябва да си съперничи със 7-Series. Според Болоре, това е огромна грешка, която е трябвало да бъде отстранена.

„Защо трябва да си купувате имитиращ продукт, след като можете да си купите оригинал? Рецептата е проста – създайте продукти на Jaguar, които са уникални и се фокусирайте върху тях“, категоричен е Болоре, цитиран от Autocar.

Френският топ-мениджър допълни, че създаденият от него и екипа му план Reimagine е най-малкото, което компанията може да постигне. За Болоре основното е именно преосмислянето на продуктите на Jaguar, като едновременно с това се постигне и сериозно подобрение на надеждността – нещо, с което новият шеф на компанията вече се е заел.

Снимка: Jaguar

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Джаг си ползват техни двигатели бъркаш че мерцедес ползват двигатели на ДакияСпоко знаем че нямат пари да си го позволят затова и Гиили ги изкупиха
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Силни са на думи. Ама от години ползват мотори на бмв и мерц. Не е евтино да си уникален и вие със сигурност не може да си го позволите.