IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Jaguar Land Rover: Главната цел е да оправим качеството

Първите подобрения вече са факт, но има още много работа, призна Тиери Болоре

Британският производител Jaguar Land Rover обеща да отстрани проблемите с качеството на своите превозни средства и да подобри цялостната надеждност на всички техни компоненти и агрегати, като това се превръща в основен приоритет на компанията, съобщава Autocar.


Jaguar I-Pace


С назначаването на Тиери Болоре за главен изпълнителен миналата есен, Jaguar Land Rover започна бързо да възстановява бизнеса си. Компанията, която е собственост на индийския концерн Tata, иска да печели от продажбата на първокласни автомобили, които са (предимно) електрически, икономични, луксозни и надеждни. За да стане това обаче, тя трябва да се справи с основния си проблем – тяхната надеждност.

Самият Болоре признава за наличието на такъв проблем, но заяви, че британският производител вече е постигнал сериозен напредък в подобряването на качеството. Топ-мениджърът е наясно, че предстои още много работа, като това е основният приоритет в новия план на компанията Reimagine.


Jaguar I-Pace


„Това е първият стълб на стратегията Reimagine - нашият план за трансформация. Предишните ни резултати бяха неприемливи, но ние знаем как да ги поправим. Това не е наука, а просто упорита работа. Резултатите ни вече са по-добри до 2021 г., но имаме още много работа“, каза Болоре.

В подкрепа на твърденията си той посочи факта, че през 2021 година разходите по гаранционни ремонти на компанията са спаднали с 1/3 в сравнение с предишните години. Освен това, в Борда на директорите на Jaguar Land Rover вече е назначен специален член, който ще отговаря за удовлетвореността на на клиентите и ще докладва директно на новия изпълнителен директор.


Jaguar I-Pace

Снимки: Jaguar Land Rover

0 от 500