IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувър влиза и в световния-рали шампионат

Хибридният Ford Puma ще се бори за титлата през 2022 година (ВИДЕО)

Екипът на M-Sport разкри автомобила, с който ще участва в световния рали-шампионат през 2022 година. Очакваше се, че това отново ще бъде Ford Fiesta, с който Себастиан Ожие спечели титлите през 2017 и 2018 година, но нещата се оказаха различни.


Ford Puma WRC


От тима официално съобщиха, че сътрудничеството с Ford продължава, като през следващия сезон на WRC ще участват с хибридна версия на кротувала Puma. Тя се задвижва от 1,6-Митров бензинов двигател Eco Boost, задвижват от биогориво и електромотор с мощност 135 к.с., който се захранва от батерия с капацитет 3,9 кВт/ч.

„Новата ера на автомобилите във WRC е едно от най-големите технологични постижения в този спорт. Въвеждането на хибридни задвижващи системи означава, че автомобилите ще бъдат по-мощни от всякога. Очаквам да продължим успешното си партньорство с Ford и да останем на челните места“, коментира шефът на тима Макълм Уилсън.



Все още от M-Sport не са обявили пилотите, които ще карат за тима догодина. Знае се обаче, че изгряващата звезда – младият Адриен Фурмо, е участвал в разработката на новата кола, така че той ще остане. Заедно с него на Фестивала на скоростта в Гудууд, където състезателната кола беше показана пред публика, ще кара тестовият пилот Матю Уилсън, син на шефа на отбора.

Снимка и видео: M-Sport


 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Кросоувъра" е най-безмисленото нещо в автомобилната индустрия. Кара се от неадекватни хора, които в движението не знаят на кой свят се намират. Повдигнат хечбек, който е с 50% по-скъп. По модел на старите Голф 2 Кънтри и другите подобни. Само дето колите от ония години не бяха направени от рециклирана пластмаса и не се чупеха когато завали по-силен дъжд. А и имаха някакви качества извън пътя. Сега като е свален, си баш като Фиеста. Бaxти педepacтията !
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре, че ще влизат с "кротувала" Пума, че ако е разярена ще е страшно