IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Себастиян Ожие обясни защо е избягал от хърватската полиция

Рали шампионът бе глобен, след като предизвика катастрофа на улица в Загреб (ВИДЕО)

Световният шампион във WRC Себастиян Ожие бе глобен 1450 евро от хърватската полиция и още 5000 евро от FIA, след като предизвика сблъсък на обикновен път край Загреб и после избяга от мястото на инцидента.

 
 
  
   
Злополуката се случи в неделя, малко преди заключителните етапи на Рали Хърватия, която впоследствие французинът спечели. От разпространените видеозаписи ясно се вижда как Ожие ускорява след един светофар и рязко завива вдясно, за да спре на автобусна спирка. Той обаче засича движещо се с висока скорост BMW в най-дясната лента.

На мястото веднага пристигат полицаи. След кратка размяна на реплики между тях Ожие сяда в състезателния си автомобил и потегля, макар единият полицай да се опитва да го задържи с ръце на капака. Французинът го принуждава да се отстрани.

По-късно Ожие обясни, че не е имал намерение да бяга от мястото на удара, но за съжаление нито един от полицаите не говорел английски, за да се разбират. Според шампиона един от служителите на реда му казал да тръгва, след като вече са взели данните и контактите му.
 
 
Себастиян Ожие, инцидент, Хърватия
Полицай се опитва да попречи на Ожие да напусне мястото на катастрофата, но французинът го изтика встрани
    
  
Мислех, че ралито е приключило за мен, сподели френският пилот. За негов късмет обаче ударът станал в подсилената дясна страна на автомобила и не е предизвикал никакви сериозни проблеми в управлението на състезателната Toyota Yaris GR.

"Не съм някой, който побягва след злополука", обясни още Ожие. "Първо проверих дали всичко е ОК, дадохме шофьорската книжка и всички документи. Хубавото е, че е само повреди по колите, не нещо по-сериозно". Шефът на тима на Toyota Яри-Мари Латвала потвърди, че "може би ще трябва да обсъдим още малко нещата с организаторите, но съм сигурен, че всичко ще се уреди".


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ВМ ( преди 3 години )
    Има едно нещо дето му викат мигач , ама по ралитата са свикнали да не го ползват.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    До # 8 Прав си колега,но някои пердашат и на магистралата в лявата лента и после реват защо някой им присветва за да я освободят !!
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    В случая обаче, ако БМВ-то е било с превишена скорост, Ожие не е виновен.Но ако са карали в рамките на ограничението, Ожие е трябвало първо да си погледне в огледалото и да се убеди, че лентата е свободна, да пусне мигач и да се престрои / спре на спирката, ако е безопасно и ако няма да засече никого.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Не знам как са правилата в Хърватия, ама у нас в градски условия и при ограничение на скоростта от 80 км/ч или по-ниска, всеки може да си кара в най-удобната за него лента. Това включва даже бул. България, южната дъга на околовръстното и също Цариградско. Преди да нащракате минусте, вижте закона (промяната е отпреди няколко години и за съжаление много хора не я знаят, което предизвиква доста конфликтни ситуации).
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 3 години )
    Балканското си е балканско. Хърватите, колкото и да са напред от нас, явно не могат да избягат от източното. *** по анцуг, каращ БМВ комби (щот в Германия комбитата са по-евтини), от най-дясна лента да се изреже и да го накаже това ВеЕрЦе.
  • #4
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Propov ( преди 3 години )
    Поредният комплексиран *** с БМВ , каращ с висока скорост че и в дясната лента. А на бас че нарочно се е навирал , да покаже че с БМВто е по бърз и от състезателна кола. Знаем се ние от източния блок. Е, Ожие заради такъв комплексар е бил на ръба да си прецака състезанието, в което води. Сега полицията да си разследва колкото си иска. И няма как да покрият местния ***.
  • #3
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Даниел ( преди 3 години )
    В нормална държава трябва дремне поне едно денонощие в ареста и глобата му да е поне десет пъти, по-висока. Грубо неуважение на законите на държавата, в която се намира.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    м дааа ( преди 3 години )
    Да бе ,да . също като оня от Реал Мадрид , дето жулил със 160км/ч по околовръстното и като го погнала полицията избяга , и после обяснява ,че видиш ли в гетото от където се е пръкнал , нямало цивилни полицейски коли и се уплашил че ще искат да го ***- пардон , да го отвлекат.
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    .. или у Щатите, там щеше да е гръмнат!