IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG G65 срещу G63 – кой е по-бърз?

Дълго чакано състезание трябва да реши този спор (ВИДЕО)

Mercedes-AMG G65 е един от най-забележителните всъдеходи в историята. Той е истински офроудър с V12 под капака, което му гарантира забележително представяне извън пътя. При второто поколение на G-Class през 2018 година обаче тази версия беше заменена с от G63, която е оборудвана с V8 агрегат.


Mercedes-AMG G65 drag races G63


Сега имаме възможност да оценим тази замяна, като това стана благодарение на видео, публикувано в YouTube-канала ArabGT, който има близо 3 милиона последователи. За съжаление, липсват дори английски субтитри, но най-важните подробности от директната надпревара между двете версии стават ясни и без превод.

Екипът разполага с нов AMG G63, който се изправя срещу G65 от първото поколение на всъдехода. По-новият и по-лек модел има 577 к.с. под капака, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Неговият съперник с V12 двигател развива 621 к.с., но е малко по-бавен – 5,2 секунди от 0 до 100 км/ч.



Състезанието започва със старт от място, при който G63 се забави и не успя да настигне G65. В надпреварата от движение по-новият всъдеход обаче разкрива пълния си потенциал, който никак не е малък.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха. Една такава миньорска *** нещо тръгна да се дърпа с мен между Слънчака и Бургас. Типично ганьовско изпълнение, тръгнал с джипара да се дърпа с пистов мотор. Еми - диша прахоляка като навих ръчката... горканчо смени 4 скорости до 150, аз само минах на втора...
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Г-класата е офроудър, който не става за офроуд, защото едно излизане извън пътя е средно десет бона. Една драскотинка по боята може да струва 2000-4000 лв./ако е металик/ Огледалцето, с мигачи, камери и радари и то е от 6000 нагоре, абе всичко си има джипката за офроуд, но е скъпичко дори за милионерите - никой в света не кара нова Г-класа офроуд.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Иван Гешев ( преди 2 години )
    Мен ме вълнува. С държавна пара ще си ги купя и двете. Както направих с двата чисто нови Туарега с V8. И както направих ремонт на къщата за 300,000 лв. Все с държавни пари. Ще взема и тези двете кубчета така.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Веско ( преди 2 години )
    Това може да вълнува само арапчетата на снимката.