IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един от най-добрите готвачи създаде уникално Levante

Кросоувърът показва възмжностите за персонализация на Maserati

Италианският ресторантьор и шеф-готвач Масимо Ботури е в основата на създаването на специална версия на Maserati Levante. Тя се казва Levante Trofeo Fuoriserie Edition for Massimo Bottura, като демонстрира възможностите на програмата за персонализация, която италианската марка стартира.


Maserati Levante Trofeo Fuoriserie Edition


Проектът е базиран на топ-версията на Trofeo, която е оборудвана с V8 двигател на Ferrari и е вдъхновена от възможностите за офроуд-шофиране, което готвачът сравнява форма на абстрактна живопис. Ботура и по-големият му брат често са шофирали по селски пътища, в резултат на което автомобилът е „украсен“ с пръски кал, които готвачът нарича „състезателни белези“.

За да остане по-дълго, тази мръсотия не се отмива няколко дни. Идеята на Ботура е, че животът на човека до голяма степен е подобен на тези пътувания, като остават белези, но се трупа и доста опит. В съответствие с тази визия Levante е боядисан в тъмно-синия цвят Blu Stradale, а върху калниците, броните, капака и интериора са изрисувани многоцветни пръски.


Maserati Levante Trofeo Fuoriserie Edition


Технически кросоувърът не е променян. Версията Trofeo разчита на 3,8-литров битурбо V8 с 580 к.с. и 730 Нм въртящ момент. Моторът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди, а максималната скорост е 300 км/ч.

Самият проект Maserati Fuoriserie представлява програма за персонализация, която според компанията ще помогне на неопитния клиент да не се обърка от хилядите предлагани комбинации на цветове и оборудване. Линията Corse означава състезателна естетика, Futura е адресирана към любителите на технологиите и новите материали, а Unica е интерпретация на съвременните модни тенденции.

Още снимки на уникалния кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: Maserati

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Пурко ( преди 2 години )
    Интересно ми е само като се очука от камъчета или някой те удари отстрани как ще го боядисат в сервиза и колко ли ще струва каското за това шарено творение на изкуството!?! Това е автомобил за колекция, а не за ежедневно ползване особено по българските пътища на Боко!