IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи рали-кола на ток с 349 к.с.

Автомобилът ще участва в шампионата на Австрия

Чешкият производител Skoda отбелязва 120 години в автомобилни спорт, като в чест на това събитие представи електрически рали-автомобил. 


RE-X1 Kreisel


Концептуалният модел, наречена RE-X1 Kreisel, е създаден на базата на състезателната Fabia Rally2 evo и е резултат от сътрудничеството между Skoda Motorsport, Skoda Austria, Kreisel Electric и Baumschlager Rallye & Racing. Машината е оборудвана с батерия с папацитет 52,5 кВт/ч и има електромотор, който развива 349 к.с. и 600 Нм.

Тези показатели означават, че RE-X1 Kreisel е по-мощен от стандартния рали-автомобил, под чийто капака е поставен 1,6-литров турбо двигател, развиващ 287 к.с. и 425 Нм въртящ момент. За да се побере електрическата трансмисия, са необходими сериозни промени по конструкцията на калота, тъй като като литиево-йонната батерия трябва да бъде инсталирана възможно най-ниско. 


RE-X1 Kreisel

Автомобилът също така получава актуализирано окачване, а по време на пътуванията си за участия в ралита ще бъде придружаван от специална зарядна станция с мощност 200 кВт. Колата е получила хомологация от австрийската федерация по автомобилен спорт AMF (ÖAMTC), като това ще позволи участие в австрийския рали-шампионат по-късно този месец.

 Шефът на Skoda Motorsport Михал Грабанек заяви, че концепцията е „вълнуваща комбинация от традиционни и ориентирани към бъдещето технологии“. Той отбеляза, че „колата предлага всички опции за настройка на последното поколение Skoda Fabia Rally2 evo, но с изцяло електрическо задвижване и феновете на ралито ще намерят тази комбинация наистина интересна." 


RE-X1 Kreisel
Снимки: Skoda

0 от 500