IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вкарва всички продадени Taycan в сервизите

Електромобилът внезапно губи мощност по време на движение

Германският производител Porsche се готви да обяви глобална сервизна акция за първия си електромобил Taycan, като тя може да засегне всички продадени бройки от модела, съобщава Bloomberg.


Porsche Taycan


Според доклад на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) електрическият седан внезапно губи мощност по време на движение, без да предупреждава водача. В разследването на NHTSA са участвали 12 146 автомобила, въпреки че от Porsche обявиха, че не са продали толкова много коли в САЩ.

Компанията обаче потвърди, че разглежда проблема, като скоро ще излезе с официална позиция. От Porsche допълниха, че всички продадени бройки от Taycan са напълно безопасни за шофиране и техните собственици няма от какво да се притесняват.


Porsche Taycan


Единственият вариант за неговото решение е актуализация на софтуера на автомобилите. Загубата на заряд в 12-волтовата батерия може да деактивира цялата електрическа система и да попречи на работата на превозното средство. До момента са установени 9 такива случая, като при 6 от тях електромобилът не може да бъде стартират отново.

Експерти посочват, че в подобна ситуация по-рано изпаднаха и други производители. Автомобилите на Tesla преминаха през това, както и Nissan Leaf, Hyundai Ioniq, Kia Niro EV, Polestar 2 и VW ID.3. При последните Volkswagen не успя да реши проблема с актуализация от разстояние и се наложи колите да бъдат вкарани в сервиз за извършване на процедурата.

Снимки: Porsche

0 от 500