IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британски блогъри потопиха новата Lada Niva по време на тест-драйв

Руският всъдеход не успя да издържи преминаването през малко езеро (ВИДЕО)

Британските блогъри от канала The Late Brake Show проведоха необичаен тест-драйв, в който главна роля беше поверена на руския всъдеход Lada Niva Legend. Обикновено на този канал се публикуват видео, посветени на автомобили от по-различен клас – като Rimac Nevera и Porsche Taycan Cross Turismo, но този път блогърите решиха да пробват нещо различно.


Lada Niva


Самият тест започна добре за руския автомобил, който се представи доста добре при изпитанията за проходимост, без дори да бъде оборудван със системи за безопасност и асистенти на водача, с каквито са свикнали във Великобритания. Водещият дори отбеляза, че всъдеходът се ремонтира доста лесно, което се оказа много важно в края на теста.

След изпитанията на земята блогърът реши да провери, как „Нива“ се справя с водните прегради. Първоначално всъдеходът с лекота се справяше с водата, но след това шофьорът му реши да премине през на пръв поглед плитко езеро. В крайна сметка предницата се озова под водата и нямаше как колата да се измъкне сама.



Най-изненадващо след продължил достатъчно време престой на слънце легендарният модел запали двигателя и на собствен ход закара блогъра до дома му. Сега на руския модел му предстои участие и в друго автомобилно шоу – Top Gear, откъдето вече анонсираха, са купили произведен през 1979 година екземпляр с дясно разположение на волана. Той е произведен за Великобритания и е купен за 20 000 британски лири.

Снимка и видео: The Late Brake Show / Youtube.com

0 от 500