IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo представи електрическото си бъдеще

Кросоувърът Recharge Concept ще е в основата на новото XC90

Шведският производител Volvo ще се превърне в производител само на електромобили. Компанията представи новата си концепция Recharge, която е позиционирана като „манифест на следващото поколение изцяло електрически модели“.


Volvo Recharge Concept


Кросоувърът Recharge Concept изглежда доста по-радикално от сегашните XC60 и XC90, като въплъщава новата философия на дизайна. Тя е подчинена на идеята „по-малко, но по-добро“, като дизайнерите са решили да се избавят от ненужните елементи.

Решетката на радиатора е заменена с „щитообразна структура“ със светеща емблема Volvo, която е обградена с нова интерпретация на фаровете в стил „Чука на Тор“. Моделът е получил прибиращи се дръжки на вратите, панорамен стъклен покрив, тънки стойки и поставен на покрива датчик LiDAR. Прави впечатление също, че задните врати се отварят срещу посоката на движение.


Volvo Recharge Concept


Задните светлини са поставени вертикално, като те са комбинирани с „крила“, които се увеличават при развиването на по-високи скорости и така подобряват общата аеродинамика на автомобила. Концептът може да се похвали с малка задна броня, огъната вратата на багажника и спойлер.

Идеята „по-малко, но по-добро“ продължава и в салона, където шофьорът го очаква минималистичен приборен панел с 15-инчов екран на информационно-развлекателната система. Тук има отделен цифров приборен панел, поставен на кормилната колона. Седалките са четирите, като са разделени от „плаващи“ централни конзоли. Целият интериор е направен от екологични материали.


Volvo Recharge Concept


Концептуалният модел е построен на нова платформа, разработена специално за електромобили. Това позволява постигането на напълно равен под, за разлика от първото поколение на електрическите модели на компанията, при които тази част е като на автомобилите с двигател с вътрешно горене.

Въпреки, че технически Recharge е само концепция, се очаква тя да бъде в основата на следващото Volvo XC90. Премиерата на кросоувъра ще се състои през 2022 година.

Още снимки на електрическата концепция на Volvo - вижте в галерията:


Снимки: Volvo

0 от 500