IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Volvo XC90 минава на ток и получава LiDAR

Кросоувърът ще има и система за полуавтономно движение

Следващото поколение на Volvo XC90 ще поучи изцяло електрически вариант с технология LiDAR още в базовата си оборудване. Освен това кросоувърът ще бъде оборудван със система за полуавтономно движение Highway Pilot, която ще се заплаща допълнително, съобщиха от шведската компания.


Volvo XC90


Премиерата на новото XC90 е насрочена за 2022 година, като вече е ясно, че то ще получи сензори и технология LiDAR от ново поколение. Електрическата версия на кросоувъра ще стане част от серията Recharge, в която вече влязоха двата електромобила на марката - C40 Recharge и XC40 Recharge.

Производител на лидара и софтуера отново ще бъде компанията Luminar startup, която си сътрудничи с Volvo още от 2020 година. Всеки един от нейните лидари струва 1000 долара, като работи в комбинация с камери и сензори.


Volvo XC90


Друга фирма – NVIDIA, ще се грижи за компютъра за автономно шофиране. В случая базовата версия получава технологията NVIDIA DRIVE Orin с нов пакет за безопасност, който ще позволи на електрическото XC90 да доведе до минимум броя на произшествията с този модел. Идеята на шведите е поставят нов стандарт за безопасност а автомобилите.

Освен това, Volvo ще внедри и безжична актуализация на системите за сигурност и с течение на времето колата ще се намесва по-активно, за да предотвратява сблъсъци. Повече подробности за пилотния автопилот, който ще обедини цялата вградена електроника в обща мрежа, шведският производител ще разкрие по-късно.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Йокил ( преди 2 години )
    Тоя анонимния,където плюе по Волво си има история.Един господин с Волво го е тътрузил яко.И сега не харесва Волво.Ама чичката е виновен а не Волвото.Колкото и да оплюваш-ще си уцапаш устата а Волво няма да успееш!Пендяк
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    sam ( преди 2 години )
    С кука виказвам голяма... има ги и с теглич!
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    VolvoSweden ( преди 2 години )
    Волво са шведи.Колкото и да ви е яд.Ама да спориш с радиото е достойно за кухавелници.Аз съм се отказал.Очаквам коментар за колата а не за собственика Ако те интересуват собственици и бизнес-потърси друг сайт-слабоуменГаньовец.
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    смех ( преди 2 години )
    каква шведска компания са тия китайци