IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Старо комби V70 става най-скъпото Volvo

Заради уникалния си номер автомобилът се продава за 20 млн. долара

Произведено през 90-те години на миналия век Volvo V70 е на път да се превърне в най-скъпо продадения автомобил на марката, след като бе обявено за продажба в Ню Йорк през миналата седмица. Самата кола не е в добро състояние, но разполага с уникален регистрационен номер.


Volvo V70


Според продава, уникалният номер е придобит от баща му през 70-те години, но е станал официален едва на 1 април 2010 година. Тези табели с отличават по основния си жълт фон с тъмно-син номер и името на града, в който са регистрирани. Освен Ню Йорк на номера е поставен слоган на Empire State, който препраща към едноименния небостъргач, разположен в центъра на Манхатан.

Подобна серия от знаци съчетава сериен номер, състоящ се от цифри и букви, но специално на тази табела има единствено надпис New York, който символизира, че този номер е първият от серията. Продавачът твърди още, че регистрационният номер е неизменна част от историята на града и затова държи потенциалният купувач да регистрира автомобила задължително в Ню Йорк.

Още снимки на автомобила с уникалния регистрационен номер - вижте в галерията:


За целта обаче, новият собственик трябва да плати 20 млн. щатски долара. В тази сума, разбира се, влиза и старото комби, което автоматично ще се превърне в най-скъпия автомобил в историята на марката.

Снимки: Autoevolution

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Сектант към Модел ( преди 3 години )
    Ако удари твойта щайга може и до Марс да иде ама за моята едва ли понеже не карам щайги като теб.Ти може би си някой от онез вманиачени фенове на дърти щайги не знам.какво ти кефи в нея ама ке ти кажем по-грозни кола от тез старите волва нема.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    New Yorker ( преди 3 години )
    Доста измислици са написани.1. New York в горната част на табелата е името на Щата New York, а не на града известен още като New York City (NYC). В америка от табелата (номера) може да разбереш колата в кой щат е регистрирана, но не и в кой град.2. В долната част табелата в случая Empire State e слогана на щата New York. Всеки щат си има такъв като: New Jersey- Garden State, Florida- Sunshine state и тн. Може да ги проверите всичките в интернет.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Модел ( преди 3 години )
    ако тая щайга удари недай си боже твоя автомобил ще отидеш на Юпитер.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Сектант ( преди 3 години )
    Абе вие бъзикате ли се как може изоцщо да става въпрос за тази щайга?
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Сандо ( преди 3 години )
    Моят Мерцедес 190 D 34 годишен на 1 500 000 км реални , кога ще стане скъп да го продам. Ще ми е трудно, ще ми е жал, повече, ако продам жената.
  • #2
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Чефо волво фен ( преди 3 години )
    Мани мани това е възможно най-грозното волво V40ката има много по изваяна съвременна форма.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Ами след като ... ( преди 3 години )
    новите китайски волво са станали за смях ...