fallback

Mercedes постави под съмнение рекорда на Porsche 911 на „Нюрбургринг“

Причината е, че купето GT2 RS е с допълнителни подобрения за разлика от конкурента

Съперничеството между производителите, особено големите, движи автомобилната индустрия напред, като то често става повод за шеги, подигравки или за ожесточени спорове. Подобен е случаят с публикация в социалните мрежи, с която Mercedes-AMG „поздрави“ Porsche за поставяне на рекорда за най-бърз сериен автомобил на „Нюрбургринг“ по-рано тази седмица.

Какво всъщност се случи? Porsche 911 GT2 R с допълнителен пакет Manthey Performance Kit, който не влиза в стандартното оборудване на модела, разби предишния рекорд, държан от Mercedes-AMG GT Black Series. Именно това ядоса хората от AMG, тъй като техният автомобил е такъв, какъвто се продава в магазина.

„Честната конкуренция винаги ни е вдъхновявала. Поздравления за най-добрата обиколка на Северната дъга, въпреки че на Porsche му беше необходим допълнителен пакет, за да подобри рекордното време, което беше записано от серийния ни Mercedes-AMG GT Black Series“, написаха от Mercedes-AMG в официалната си страница във Facebook.

В AMG явно се чувстват измамени, но технически погледнато, пакетът Manthey за 911 GT2 RS е напълно легален и достъпен за европейските клиенти чрез гамата аксесоари Porsche’s Tequipment. Той дори се предлага с гаранция на Porsche – нещо, което конкурентите явно пропускат или не искат да признаят.

В същото време обаче Mercedes-AMG GT Black Series е изцяло разработка на AMG, докато в Porsche са използвали и външна помощ за GT2 RS. В същото време обаче не бива да се забравя, че това е поколението 991 на модела, а тепърва трябва да се появи и 992, което със сигурност ще вдигне летвата още по-високо.

Снимки: Mercedes-AMG, Porsche

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Рекорда е на Рено Меган.
fallback
Последни